Κέντρο αποκατάστασης στην Αμμόχωστο εξήγγειλε «βουλευτής»-«Το πιο φιλόδοξο έργο στον κόσμο»

Ξενοδοχείο - κέντρο αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας, «το πιο φιλόδοξο έργο στον κόσμο», θα ανοίξει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, δήλωσε ο «βουλευτής» του ΚΚΕ και πρόεδρος του παγκόσμιου συμβουλίου τουρισμού υγείας Αχμέτ Σαβασάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Σαβασάν είπε ότι πρόκειται για ένα ξενοδοχείο με προδιαγραφές που θα ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα των ατόμων με αναπηρίες ή των ατόμων που χρειάζονται αποκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της ρομποτικής φυσικοθεραπείας, των θεραπειών υδροθεραπείας και είναι έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομία των κατεχομένων.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν εναλλακτικές εξελίξεις στους τομείς του τουρισμού και της εκπαίδευσης στα κατεχόμενα και αναφέρθηκε στη σημασία της εισόδου του ψευδοκράτους στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας» και της ανάληψης της προεδρίας του συμβουλίου αυτού μετά από χρόνια αγώνα. «Το γεγονός ότι η παγκόσμια προεδρία του τουρισμού υγείας βρίσκεται φέτος στην τδβκ θα επιτρέψει σε ξένους επενδυτές να έρθουν στη χώρα», είπε.

Με αυτό το έργο, συνέχισε, η Αμμόχωστος θα καταστεί ένα από τα πιο σημαντικά και προτιμώμενα μέρη στον κόσμο στον τομέα της φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης.

Είπε ότι το κέντρο φυσικοθεραπείας θα αρχίσει να δέχεται ασθενείς εντός ενός έτους μετά την υπογραφή του «πρωτοκόλλου» και έχουν αρχίσει να εργάζονται για να φέρουν τουρίστες υγείας από τουλάχιστον 20 χώρες πριν από το τέλος της θητείας του ψευδοκράτους στην προεδρία του συμβουλίου του παγκόσμιου τουρισμού υγείας.

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ