Διαπλάτυνση του οδοφράγματος Αγ. Δομετίου επιθυμεί η τ/κ πλευρά

Καταβάλλονται προσπάθειες για τη διαπλάτυνση των λωρίδων κυκλοφορίας και του χώρου στάθμευσης στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, καθώς για τις διελεύσεις πεζών αλλά και ποδηλατιστών, είπε ο ειδικός διαπραγματευτής του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Εργκιούν Ολγκούν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε δηλώσεις στη Γενί Ντουζέν το Σάββατο, ο κ. Ολγκούν ανέφερε ότι και στις δύο πλευρές υπάρχει μια θετική και εποικοδομητική προσέγγιση κι επιθυμία τους είναι να προωθήσουν το θέμα.

Σημειώνοντας ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι υπέβαλαν σχέδια αναφορικά με τις ρυθμίσεις που θα γίνουν στο εν λόγω σημείο διέλευσης, ο κ. Ολγκούν είπε ότι το έργο μπορεί να γίνει στο πλαίσιο προγράμματος της ΕΕ. «Έστω και αν δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, υπάρχει θετική αντίληψη και στις δύο πλευρές, θέλουμε να το προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων είναι στην ατζέντα των εβδομαδιαίων συναντήσεων των δικοινοτικών επιτροπών. Δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έθεσε στο τραπέζι την άποψη ότι μπορεί να συζητηθεί το άνοιγμα οδοφράγματος στην περιοχή Αθηένου και να δοθεί δικαίωμα διέλευσης από τη στρατιωτική περιοχή στα Κόκκινα.

«Πραγματοποιήσαμε επαφές με τα ΗΕ και την ΕΕ και για τα δύο θέματα. Λάβαμε απαντήσεις προς την κατεύθυνση του ότι δεν είναι πολύ κατάλληλες αυτές οι προτάσεις», είπε.

Ο κ. Ολγκούν ανάφερε επίσης ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε αίτημα να ανοίξει το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και για τα εμπορικά οχήματα, εκτός από τα διπλωματικά, χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτό, ενώ απορρίφθηκε και το αίτημα να ανοίξει το οδόφραγμα της Μιας Μηλιάς μόνο για τα εμπορικά οχήματα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»
Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ
Η Κύπρος καταδικάζει την απόφαση Τουρκίας για μετατροπή σε τέμενος της Μονής της Χώρας
Έφορος Εκλογών: Αποστολή καταστάσεων για διαφημιστικές υπηρεσίες προς Ελεγκτή
Επιστολή Φουρλά στους θεσμούς της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μονής της Χώρας
Στέλνει μήνυμα στους ηγέτες η Ολγκίν-«Να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»
Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με την Ολγκίν
Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό
Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν