Αυτή είναι η νέα ηγεσία του ΔΗΚΟ-Τα 15 αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου

Το Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο εξέλεξε τα 15 νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η διαδικασία καταμέτρησης στα κέντρα διαλογής, για τις θέσεις των 15 αιρετών μελών του Ε.Γ. ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της 10ης Ιουλίου 2023, και τα παγκύπρια αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  1. Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης 3,700
  2. Κατερίνα Χριστοφίδου 3,592
  3. Χρίστος Ροδιάς 3,468
  4. Ανδρέας Γεωργιάδης 2,547
  5. Αλέξης Αλεξάνδρου 2,537
  6. Κύπρος Λουκά 2,411
  7. Μάριος Παναγιώτου 2,365
  8. Λοΐζος Λοΐζου 2,193
  9. Γιάννης Λαζάρου 2,111
  10. Γεώργιος Πάπουτσος 2,106
  11. Αλεξία Γεωργιάδου 2,082
  12. Μαρίνα Σιαμμούτη 1,959
  13. Σάββας Χριστοφόρου 1,881
  14. Μάριος Μούγης 1,865
  15. Ιωάννης Μερακλής 1,850

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησης για τους αντιπροέδρους και τον Γενικό Γραμματέα.

Στις θέσεις των τριών αντιπροέδρων έχουν εκλεγεί/επανεκλεγεί οι:

  1. Χρύσανθος Σαββίδης 4,938
  2. Μιχάλης Δαμιανού 4,607
  3. Νεόφυτος Χαραλαμπίδης 3,606

Νέος Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος έχει εκλεγεί ο Γιώργος Σολωμού με ποσοστό 48,1% το οποίο αντιστοιχεί σε 3,359 σταυρούς προτίμησης των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Η ανώτατη ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, έχει ανακηρυχθεί από τον Γενικό Έφορο Εκλογών Φύτο Κωνσταντίνου, χθες βράδυ (9.7.2023) σε μια σεμνή τελετή στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία.

Ανακηρύχθηκαν:

Σε ότι αφορά την προσέλευση, το ποσοστό παγκυπρίως ανήλθε στο 35,3% το οποίο αντιστοιχεί σε 7,395 μέλη από το σύνολο των 20.977 εγγεγραμμένων στο Κεντρικό Μητρώο Μελών του κόμματος.

Ανά επαρχία τα ποσοστά προσέλευσης έχουν ως εξής:

Λευκωσία 26,8%

Λεμεσός 31,1%

Λάρνακα 28%

Αμμόχωστος 33,7%

Πάφος 61,8%

Στη διάρκεια της ανακήρυξης της νέας ανώτατης ηγεσίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, με μια σύντομη δήλωση του, ευχαρίστησε τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, τους εθελοντές, τα μέλη και στελέχη του ΔΗΚΟ τα οποία συνεχίζουν την καταμέτρηση μέχρι να έχουμε όλα τα αποτελέσματα. Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε επίσης τα μέλη του κόμματος που παρόλο που αυτές οι εκλογές έχουν διεξαχθεί σε μια δύσκολη περίοδο για εκλογές, έχουν λάβει μέρος σ΄ αυτή την πάρα πολύ σημαντική δημοκρατική διαδικασία και έχουν καθορίσει την επόμενη ηγεσία του κόμματος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ συνεχάρη ταυτόχρονα όλους τους αξιωματούχους που έχουν εκλεγεί και τους ευχήθηκε καλή δύναμη, γιατί οι προκλήσεις που έχει το κόμμα μας μπροστά μας θα χρειαστούν τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων μας. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμη τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους και όλες οι υποψήφιες για έναν άψογο προεκλογικό αγώνα που διεξήγαγαν με ήπιους τόνους χωρίς ακρότητες και αυτό τον τιμά τη δημοκρατία και το ήθος ολόκληρου του κόμματος.»

«Ένα μήνυμα που βγαίνει από αυτή την εκλογική διαδικασία είναι ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, μπορεί να πρωταγωνιστήσει μπορεί να καθορίσει τα πράγματα σε ότι αφορά τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, μπορούμε να συμβάλουμε τα μέγιστα για να στηρίξουμε τη διακυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, ν’ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δυστυχώς βιώνει σήμερα η κοινωνία και ο λαός μας λόγω των απανωτών οικονομικών κρίσεων που διανύσαμε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των επιπτώσεων του πληθωρισμού και της ακρίβειας, λόγω του κόστους ενέργειας λόγω των κοινωνικών προβλημάτων και των προβλημάτων που προκαλεί η παράνομη μετανάστευση. Είναι φυσικά και η αναβάθμιση των υποδομών της παιδείας μας, ο εξορθολογισμός του ΓεΣΥ, να προχωρήσουν όλες οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουμε για να έχουμε το ευρωπαϊκό κράτος που αξίζει στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και πάνω από όλα όλοι πρέπει να συμβάλουμε τα μέγιστα για να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειες του, να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για να καταλήξουμε σε αυτό που ευχόμαστε όλοι μας: σε μια λειτουργική βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους. Προχωράμε μπροστά, ενωμένοι, δυνατοί, για να μεγάλο και ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα.»

Δειτε Επισης

Δέκα χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο-«Μία χαρισματική προσωπικότητα»
Λύπη για τον θάνατο της Τζούντιθ Γκάρμπερ εκφράζει η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία
Αμετάκλητος ο Τατάρ-Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Κυπριακό χωρίς αναγνώριση της «κυριαρχίας»
Συμμετοχή Ρίτας Σούπερμαν σε συνάντηση ΟΗΕ για καταπολέμηση τρομοκρατίας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»