Εντός Ιουλίου έτοιμη η πρόταση της Κυβέρνησης για το πέναλτι 12% στις συντάξεις

Εντός Ιουλίου θα παρουσιαστεί η προσέγγιση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε σχέση με το πέναλτι του 12% για όσους συνταξιοδοτούνται νωρίτερα από το 65ο έτος της ηλικίας τους δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Παναγιώτου, διευκρινίζοντας ότι τα ανακουφιστικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν σήμερα είναι σημαντικά, αλλά τα μεταρρυθμιστικά μέτρα έχουν χρονοδιάγραμμα, μαζί με τις αλλαγές για την τεχνική υποδομή, για πέντε χρόνια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο Ημερίδας Νέων Επιστημόνων της ΕΔΕΚ, ο κ. Παναγιώτου είπε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο όσον αφορά την εισαγωγή μιας «ανακουφιστικής παρέμβασης» για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους με πολλά χρόνια υπηρεσίας και εισφορών στο ΤΚΑ, "ώστε η ελάφρυνση σε σχέση με την επιβάρυνση της αναλογιστικής προσαρμογής να επικεντρωθεί σε αυτούς".

Σημείωσε ότι το όριο συνταξιοδότησης στην Κύπρο είναι το 65ο έτος και οποιαδήποτε διαφοροποίηση σε σχέση με αυτό προς τα κάτω θα οδηγήσει σε αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, κάτι που κανείς δεν θέλει. Μέσα από την αναλογιστική μελέτη βλέπουμε ότι ενδεχομένως να υπάρχει η δυνατότητα για ελάφρυνση για τους εργαζόμενους , οι οποίοι συμπληρώνουν πάρα πολλά χρόνια εισφορών στην εργασία τους και για τους οποίους είναι «δίκαιο να υπάρχει μια σχετική ελάφρυνση», ανέφερε.

Για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ. Παναγιώτου είπε ότι αξιοποιείται τεχνογνωσία από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, και αυτό θα οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα για το καλό όλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του ο 71χρονος-«Έκανε σχέση με άλλον, τρελάθηκα και τη σκότωσα»
Χάθηκαν τα ίχνη της 14χρονης Σόνιας στη Λευκωσία (pic)
Αγανακτισμένοι οι μαθητές με την κατάσταση με τα λεωφορεία-« Προσβλητική η αδιαφορία της Κυβέρνησης»
Συνεχίζεται την Τετάρτη η συνεδρίαση συντεχνιών για χαμηλόμισθους Δημοσίου
Πώς μία κλοπή του 2013 και οι ράβδοι χρυσού ενός επιχειρηματία στριμώχνουν τον Μενέντεζ
Μεγάλη πτώση για την Κύπρο στις μαθητικές επιδόσεις-Ανησυχητικό το επίπεδο παγκοσμίως
Τα 19 δρομολόγια σχολικών λεωφορείων που επηρεάζονται την Τετάρτη στη Λεμεσό
Απαντά στο Υπ. Οικονομικών ο ΔΗΣΥ-«2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης, είναι ρεκόρ δεκαετίας»
Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης στην Ελλάδα
Ενημέρωσε αξιωματούχους του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις στον Αγ. Δομέτιο ο Γιωργάλλας-Παρουσίασε οπτικό υλικό