Από τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η αύξηση στις τιμές των καυσίμων-Ολοκληρώθηκε το πρωί

Μέχρι τις οκτώμιση το πρωί επιβλήθηκε η αύξηση των 8,3 σεντ στη βενζίνη, μετά τον τερματισμό της επιδότησης των καυσίμων, με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι από τα μεσάνυκτα μέχρι και τις 12:45 πμ, δηλαδή σε διάστημα 45 λεπτών, είχε επιβληθεί αύξηση πέντε σεντ στη βενζίνη και περίπου πέντε στο πετρέλαιο κίνησης.

Ο Σύνδεσμος παρακολουθούσε τις διακυμάνσεις, και όπως είπε ο κ. Δρουσιώτης στο ΚΥΠΕ ως τις 8:30 το πρωί, είχαν συμπληρωθεί οι αυξήσεις των 8,3 σεντ στη βενζίνη, με βάση τη γενική εικόνα για τις μέσες παγκύπριες τιμές.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος παρακολουθούσε τις τιμές σε 28 διαφορετικές χρονικές περιόδους από τα μεσάνυκτα ως τις 08:30 το πρωί. Είπε χαρακτηριστικά ότι, στην περίοδο που εφαρμόστηκε το μέτρο της επιδότησης, η μείωση ολοκληρώθηκε στις έντεκα το πρωί, ενώ τώρα στις αυξήσεις ολοκληρώθηκε νωρίτερα στις 08:30.

Εξήγησε ότι οι τιμές των φορτίων στο στάδιο της εισαγωγής, καταμετρώνται από το Τμήμα Τελωνείων και όταν υπάρξει εισαγωγή νέου φορτίου συμψηφίζονται οι ποσότητες με βάση την προηγούμενη και τη νέα τιμή. Άρα, είπε, σε επίπεδο εισαγωγών και εταιρειών δεν υπάρχει περιθώριο για παρατυπία.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι και οι πρατηριούχοι δηλώνουν τις τιμές στα ντεπόζιτα τους στο Τμήμα Τελωνείων, γιατί μετά όσες πωλήσεις κάνουν θα πρέπει να πληρώσουν στο κράτος τα επιπρόσθετα 8,3 σεντ.

Είπε ότι ο Σύνδεσμος θεωρεί δικαιολογημένη την απόσυρση του μέτρου, γιατί από τις 12 Ιουλίου πέρσι η βενζίνη μειώθηκε κατά 44,3 σεντ, το πετρέλαιο κίνησης κατά 58 σεντ και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 54 σεντ.

Είπε όμως ότι όσα θα γλιτώσει το κράτος δεν πρέπει να μείνουν στα ταμεία, αλλά να τα δώσει ως ενίσχυση σε όσους έχουν ανάγκη.

Δειτε Επισης

Οικολόγοι για το νέο «όχι» Νομικής Υπηρεσίας σε δίωξη Κατσουνωτού-«Εκ των έσσω υπόσκαψη και διάβρωση»
Απόρριψη έφεσης κατά περικοπών επιδομάτων το 2014 από Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
Πρόεδρος για Πενταμερή: Καμία πρόταση της Προσωπικής Απεσταλμένης δεν έχω απορρίψει
Απαντά για Φορέα Κοινωνικής Στήριξης ο Αντωνιάδης-«Εσφαλμένες εντυπώσεις από επιστολή Χριστοφίδη σε Ελεγκτή»
Πρόταση Τσίγκη για έντονες σημάνσεις σε σταθερές και κινητές κάμερες-«Εντός 60 ημερών αν εκλεγώ»
Κύπριος δικηγόρος και εν αποστρατεία Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας οι ποινικοί ανακριτές για Θανάση
Ευχαρίστησε τον ΠτΔ για τον διορισμό ποινικών ανακριτών η μητέρα του Θανάση-«Είναι η τελευταία μας ελπίδα...»
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής η Ημερίδα Άσκησης και Προσφοράς για τους Μικρούς Ήρωες
BINTEO: Οργή για τις επιθέσεις Ισραηλινών εναντίον οχηματοπομπών με βοήθεια για τους Παλαιστίνιους
Διορίζει δύο ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση Θανάση το Υπουργικό Συμβούλιο