Χρυσές λίρες και 16,000 ευρώ στην κατοχή των δύο που συνελήφθησαν για τις απάτες με ψευδογιατρούς

Χρυσές λίρες και πάνω από 10,000 ευρώ εντοπίστηκαν στην κατοχή του ζευγαριού Ελληνοκυπρίων, που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής, για τις απάτες με τους ψευδογιατρούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των δύο είχαν προκύψει μαρτυρίες και εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας 66 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 65 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σε έρευνα που έγινε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος στην οικία τους, ανευρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 16,000 ευρώ, καθώς επίσης χρυσαφικά και χρυσές λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, για να διερευνηθεί εάν αποτελούν μέρος της περιουσίας που αποσπάστηκε. Οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το πρωί του Σαββάτου.

Για την υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο, ηλικίας 33 ετών, το οποίο φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση, με την Αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για κύκλωμα. Ο 33χρονος, αφού ανακρίθηκε, αφέθηκε ελεύθερος, με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, να αναφέρει στο κρατικό ραδιόφωνο ότι δεν υπήρξαν ενδείξεις και στοιχεία που να τον συνδέουν με το ζευγάρι.

Υπενθυμίζεται πως, η Αστυνομία έλαβε την Πέμπτη νέα καταγγελία από 79χρονη γυναίκα, στην επαρχία Λάρνακας, σύμφωνα με την οποία, δέχθηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό της τηλέφωνο, από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο της μίλησε με ελληνική προφορά και της ανέφερε, ότι η κόρη της χρειάζεται το χρηματικό ποσό των 50,000, για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Η 79χρονη πείστηκε με τα λεγόμενα του άγνωστου άντρα και λίγο αργότερα, άγνωστη της γυναίκα, η οποία φορούσε μαύρο μακρύ παντελόνι και κόκκινη μπλούζα, ηλικίας 60 περίπου ετών, μετέβη στην οικία της όπου και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των €9,000 σε μετρητά.

Στη συνέχεια και μετά την παρέλευση 15 περίπου λεπτών και κατόπιν νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας, η εν λόγω άγνωστη γυναίκα μετέβη ξανά στην οικία όπου και παρέλαβε 9 χρυσές λίρες, ένα χρυσό δακτυλίδι και δύο χρυσές καδένες λαιμού, με την πρόφαση ότι το χρηματικό ποσό δεν ήταν επαρκές.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...