Ο Τραμπ κινδυνεύει ακόμη και με... 100 χρόνια φυλακή-Είχε στο σπίτι του απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται για άλλη μια φορά στο εδώλιο, αυτήν τη φορά για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που εντοπίστηκαν στην έπαυλή του, στο Μαρ-α-Λάγκο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το CNN, τα απόρρητα έγγραφα περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τις αμυντικές και οπλικές δυνατότητες τόσο των ΗΠΑ όσο και ξένων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών προγραμμάτων των ΗΠΑ.

«Καίρια» τα έγγραφα που διατηρούσε στην κατοχή του ο Τραμπ

Αναφέρει επίσης ότι τα έγγραφα περιείχαν πληροφορίες σχετικά με τα πιθανά τρωτά σημεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε μια στρατιωτική επίθεση - καθώς και σχέδια για πιθανά αντίποινα σε απάντηση σε μια ξένη επίθεση.

«Τα διαβαθμισμένα έγγραφα που αποθήκευε ο Τραμπ στις κούτες του περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τις αμυντικές και οπλικές δυνατότητες τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και ξένων χωρών, τα πυρηνικά προγράμματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα πιθανά τρωτά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους σε στρατιωτική επίθεση, καθώς και σχέδια για πιθανά αντίποινα ως απάντηση σε μια ξένη επίθεση», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τραμπ διατηρούσε έγγραφα από διάφορους κλάδους των υπηρεσιών πληροφοριών της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως η CIA, το υπουργείο Άμυνας, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, το υπουργείο Ενέργειας και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

37 κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει συνολικά 37 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων 31 κατηγοριών για εσκεμμένη διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας.

Εκτός από τις κατηγορίες για εσκεμμένη παρακράτηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση της δικαιοσύνης, απόκρυψη εγγράφου ή αρχείου, διεφθαρμένη απόκρυψη εγγράφου ή αρχείου, απόκρυψη εγγράφου σε ομοσπονδιακή έρευνα, σχέδιο απόκρυψης και ψευδείς δηλώσεις και παραστάσεις.

Στο κατηγορητήριο κατηγορείται επίσης ο συνεργάτης του Τραμπ, Γουόλτ Ναούτα, αναφέρει το CNN.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Πιθανή πρόταση Ισραήλ στη Χαμάς για απελευθέρωση μερικών ομήρων
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε