Πούτιν: Οι Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους... αλλά αποτυγχάνουν

Η ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανακατάληψη των εδαφών που έχει προσαρτήσει παράνομα η Ρωσία έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με όσα τόνισε την Παρασκευή ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η ουκρανική επίθεση έχει αρχίσει, αυτό αποδεικνύεται από τη χρήση στρατηγικών αποθεμάτων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε κανέναν τομέα λόγω του θάρρους των Ρώσων στρατιωτών και της σωστής οργάνωσης των στρατευμάτων».

«Μπορούμε να δηλώσουμε ότι όλες οι αντεπιθετικές προσπάθειες του Κιέβου απέτυχαν, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να επιτίθενται» πρόσθεσε ο Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες ημέρες οι Ουκρανοί έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στο μέτωπο, που ξεπερνούν το «κλασικό» ποσοστό.

«Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων, οι απώλειες είναι περίπου τρεις προς μία. Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Όμως στην προκειμένη περίπτωση, υπερβαίνει σημαντικά αυτούς τους κλασικούς δείκτες. Δεν θα αναπαράγω τώρα τους αριθμούς, αλλά είναι εντυπωσιακοί», παραδέχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αυτή η τραγωδία στην Ουκρανία οφείλεται στα γεγονότα που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια και η ευθύνη γι' αυτά ανήκει εξ ολοκλήρου στο καθεστώς του Κιέβου, του οποίου η κύρια πηγή εξουσίας είναι το πραξικόπημα», πρόσθεσε ο Πούτιν, σε μια προσπάθεια να δκαιολογήσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκου, ειδικά εκπαιδευμένες ουκρανικές εφεδρείες απέτυχαν να διασπάσουν τις ρωσικές άμυνες στην περιοχή της Ζαπορίζια το βράδυ της Πέμπτης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει πως απέκρουσε σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις στη Ζαπορίζια και στο Ντονέτσκ

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι απέκρουσε σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές της Ζαπορίζια και του Ντονέτσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα.

"Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνέχισαν τις προσπάθειες διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων στις κατευθύνσεις του νότιου Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ρωσικές γραμμές τέσσερις φορές με δύο τάγματα και με την υποστήριξη αρμάτων μάχης νότια της Βελίκα Νοβοσίλκα στο Ντονέτσκ, αλλά αποκρούστηκαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης δύο επιθέσεις νότια της πόλης Ορίχιβ στην περιοχή της Ζαπορίζια, ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία είπε πως η Ουκρανία έχασε περίπου 1.200 άνδρες, περίπου 40 άρματα μάχης και αρκετά αεροσκάφη, περιλαμβανομένου ενός MiG-29 και ενός Su-25 τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Ρωσία θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα τον Ιούλιο στη Λευκορωσία

Η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία μετά τις 7-8 Απριλίου μόλις οι ειδικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, εγκαινιάζοντας την πρώτη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης μεταφορά εκ μέρους της Μόσχας τέτοιου είδους βομβών έξω από το έδαφος της Ρωσίας.

Περισσότερο από 15 μήνες μετά την έναρξη του μεγαλύτερου χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πούτιν λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία στο πλαίσιο ενός επεκτεινόμενου πολέμου δι' αντιπροσώπων που έχει στόχο να γονατίσει τη Ρωσία.

Τον Μάρτιο ο Πούτιν είχε ανακοινώσει ότι θέλει να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, προβαίνοντας σε μια προφανή προειδοποίηση προς τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχετικά με την υποστήριξή της προς την Ουκρανία

Οι μεγάλες χώρες του ΝΑΤΟ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία και θα τη βοηθήσουν να υπερασπιστεί τον εαυτό της για όσο διάστημα χρειαστεί, από την αυτοκρατορικού τύπου αρπαγή εδαφών από την Ρωσία όπως την αποκαλεί το Κίεβο, η οποία απειλεί την επιβίωση του ουκρανικού κράτους.

«Έτσι τα πάντα γίνονται βάσει σχεδίου, τα πάντα είναι σταθερά» δήλωσε ο Πούτιν στον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο ενώ συζητούσαν τη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν στη θερινή κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.

«Η προετοιμασία των σχετικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στις 7-8 Ιουλίου και θα ξεκινήσουμε αμέσως δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη των κατάλληλων τύπων όπλων στο έδαφός σας», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Λουκασένκο απάντησε: «Ευχαριστώ Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»