Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ

Τη διερεύνηση των ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς γιατρούς, ζητά ο ΠΙΣ από τον ΟΑΥ, δηλώνοντας θορυβημένος από τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί σύμφωνα με τις οποίες, κατ’ ισχυρισμόν, ειδικοί ιατροί, συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ, απαιτούν την καταβολή αμοιβής ύψους €25 από ασθενείς, οι οποίοι ζητούν την επίσπευση διευθέτησης ραντεβού μαζί τους.

Σε ανακοίνωση του, ο ΠΙΣ καταδικάζει την όποια παράνομη πρακτική ιδιαίτερα εάν όντως αυτή ακολουθείται από μέλη του, στα οποία εφιστά την προσοχή.

Σημειώνει ότι «ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας εφαρμογής του ΓεΣΥ, οφείλει να διερευνήσει άμεσα τις όποιες πληροφορίες και να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ελέγχου για κάθε περιστατικό, σε περίπτωση που αυτές επαληθευτούν».

Ο ΠΙΣ επανατονίζει την ανάγκη εφαρμογής ενός «αποτελεσματικότερου» εποπτικού μηχανισμού ελέγχου, τόσο σε επίπεδο δικαιούχων όσο και σε επίπεδο παρόχων, ο οποίος να είναι «αποτρεπτικός της όποιας παράνομης πρακτικής από τον οποιοδήποτε στο πλαίσιο του ΓεΣΥ».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι οι αριθμοί στις λίστες αναμονής για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό, ολοένα και διογκώνονται, σημειώνοντας ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει άμεσα να επιλυθεί.

Μέχρι την επίλυση του, προσθέτει, «σε ουδεμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογούνται ή να γίνονται ανεκτές παράνομες πρακτικές, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται και ιδιαίτερα όταν αυτές δυνητικά αμαυρώνουν το επιστημονικό κύρος της ιατρικής κοινότητας».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου