Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ

Τη διερεύνηση των ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς γιατρούς, ζητά ο ΠΙΣ από τον ΟΑΥ, δηλώνοντας θορυβημένος από τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί σύμφωνα με τις οποίες, κατ’ ισχυρισμόν, ειδικοί ιατροί, συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ, απαιτούν την καταβολή αμοιβής ύψους €25 από ασθενείς, οι οποίοι ζητούν την επίσπευση διευθέτησης ραντεβού μαζί τους.

Σε ανακοίνωση του, ο ΠΙΣ καταδικάζει την όποια παράνομη πρακτική ιδιαίτερα εάν όντως αυτή ακολουθείται από μέλη του, στα οποία εφιστά την προσοχή.

Σημειώνει ότι «ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας εφαρμογής του ΓεΣΥ, οφείλει να διερευνήσει άμεσα τις όποιες πληροφορίες και να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ελέγχου για κάθε περιστατικό, σε περίπτωση που αυτές επαληθευτούν».

Ο ΠΙΣ επανατονίζει την ανάγκη εφαρμογής ενός «αποτελεσματικότερου» εποπτικού μηχανισμού ελέγχου, τόσο σε επίπεδο δικαιούχων όσο και σε επίπεδο παρόχων, ο οποίος να είναι «αποτρεπτικός της όποιας παράνομης πρακτικής από τον οποιοδήποτε στο πλαίσιο του ΓεΣΥ».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι οι αριθμοί στις λίστες αναμονής για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό, ολοένα και διογκώνονται, σημειώνοντας ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει άμεσα να επιλυθεί.

Μέχρι την επίλυση του, προσθέτει, «σε ουδεμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογούνται ή να γίνονται ανεκτές παράνομες πρακτικές, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται και ιδιαίτερα όταν αυτές δυνητικά αμαυρώνουν το επιστημονικό κύρος της ιατρικής κοινότητας».

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time