Πράσινο Υπουργικού για επανασύσταση του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, μεταξύ άλλων, ενέκρινε νομοσχέδιο που υπέβαλε ο Χρηματο-οικονομικός Επίτροπος για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης. Στο εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπονται πρόσθετες πιστώσεις ύψους 120 χιλιάδων ευρώ για σκοπούς κάλυψης του κόστους της αμοιβής διοικητικού προσωπικού του φορέα για το 2023. 

Η ανακατανομή των πιστώσεων απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης πρόσθετου συμβασιούχου προσωπικού για στελέχωση του Φορέα. Η ενίσχυση του Γραφείου του Επιτρόπου θα συμβάλει στην προώθηση για ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων και εκτέλεσή τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την επανασύσταση του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας, πρόταση που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξουσιοδότησε τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας το συντομότερο δυνατόν. Ανάμεσα σε άλλα, ο Ουλαμός θα έχει ως κύρια καθήκοντα την πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας, την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους κυνηγούς και την επιμόρφωση των κυνηγών.

Ενέκρινε επίσης το διορισμό του κ. Βασίλη Μαληκκίδη, ως Μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε αντικατάσταση του κ. Θεοδούλου, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του μέλους. Ο κ. Μαληκκίδης είναι Associate Chartered Accountant, εγνωσμένου κύρους και κατάρτισης σε θέματα χρηματοπιστωτικών και επενδυτικών υπηρεσιών.

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες