Πράσινο Υπουργικού για επανασύσταση του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, μεταξύ άλλων, ενέκρινε νομοσχέδιο που υπέβαλε ο Χρηματο-οικονομικός Επίτροπος για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης. Στο εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπονται πρόσθετες πιστώσεις ύψους 120 χιλιάδων ευρώ για σκοπούς κάλυψης του κόστους της αμοιβής διοικητικού προσωπικού του φορέα για το 2023. 

Η ανακατανομή των πιστώσεων απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης πρόσθετου συμβασιούχου προσωπικού για στελέχωση του Φορέα. Η ενίσχυση του Γραφείου του Επιτρόπου θα συμβάλει στην προώθηση για ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων και εκτέλεσή τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την επανασύσταση του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας, πρόταση που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξουσιοδότησε τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας το συντομότερο δυνατόν. Ανάμεσα σε άλλα, ο Ουλαμός θα έχει ως κύρια καθήκοντα την πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας, την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους κυνηγούς και την επιμόρφωση των κυνηγών.

Ενέκρινε επίσης το διορισμό του κ. Βασίλη Μαληκκίδη, ως Μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε αντικατάσταση του κ. Θεοδούλου, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του μέλους. Ο κ. Μαληκκίδης είναι Associate Chartered Accountant, εγνωσμένου κύρους και κατάρτισης σε θέματα χρηματοπιστωτικών και επενδυτικών υπηρεσιών.

Δειτε Επισης

Δεκατετράχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο κρατούμενος από τις Κεντρικές-Υποβάλλεται σε επέμβαση
Απόψε η συναυλία στην μνήμη του Θανάση-Οι πολίτες ξανά στο πλευρό της οικογένειας
Στο νοσοκομείο οκτώ πρόσωπα μετά από τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Τροόδους
Σύγκρουση λεωφορείου με δύο οχήματα-Έκλεισε ο δρόμος Τροόδους-Λευκωσίας
Στον αέρα η υπόθεση με τα 17kg κοκαΐνης σε μπανάνες-Δικαστική κατσάδα από Βάσεις σε Δημοκρατία για άρνηση συνεργασίας
Καταγγελία για ρίψη πυροβολισμού σε οικία στη Λεμεσό
Ένα αγριοκοίταγμα οδήγησε στην απόπειρα φόνου-Προηγήθηκε και άλλο επεισόδιο μεταξύ θύματος και θύτη
Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής στις σορούς των θυμάτων του διπλού θανατηφόρου-Ταυτοποιήθηκε ο πεζός
Τους έπιασαν με κλοπιμαία κοσμήματα και διαρρηκτικά εργαλεία