Παράταση μέχρι Οκτώβριο για υποβολή φορολογικής δήλωσης ατόμου για το 2022

Παράταση μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου 2023, ανακοίνωσε για την υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου για το έτος 2022 το Τμήμα Φορολογίας στη βάση σχετικού διατάγματος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανακοίνωση του Τμήματος ημερομηνίας 2 Μαΐου 2023, η Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου 2022 δεν έχει ακόμη αναρτηθεί στο σύστημα TAXISnet για υποβολή, ενόψει της αναμονής για ψήφιση, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τροποποιητικής νομοθεσίας που διέπει την απαλλαγή αμοιβής από πρώτη εργοδότηση στη Δημοκρατία [άρθρο 8(23Α) Ν.118 (I)2002 όπως τροποποιήθηκε] με ισχύ από το φορολογικό έτος 2022.

Όπως αναφέρεται, το Τμήμα Φορολογίας θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στη Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου 2022 και θα ενημερώσει, μέσω ανακοίνωσης και αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους χρήστες TAXISnet Άμεσης Φορολογίας, για την έναρξη υποβολής της Δήλωσης, όταν ψηφιστεί και δημοσιευτεί η τροποποιητική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι, υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου 2022 έχουν Μισθωτοί, Συνταξιούχοι και Aυτοεργοδοτούμενοι, των οποίων το μικτό ολικό εισόδημα για το έτος 2022 είναι μεγαλύτερο από 19.500 ευρώ.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Ανοίγει το διάλογο για την ειδική εκπαίδευση ο ΠτΔ-Ζήτησε απόψεις από εμπλεκόμενους φορείς
Υπ. Παιδείας: Κοινή προσπάθεια ο αγώνας κατά του καρκίνου
ΟΣΑΚ για Δέσποινα Ρούσου-«Εχθρική η προτροπή για παραπομπή της σε ιατροσυμβούλιο»
Το «παιδί θαύμα» της Αραδίππου-Οι επιρροές από την παράδοση και τα βήματα προς την κλασική μουσική
Υπ. Γεωργίας: Η βιολογική παραγωγή στην Κύπρο έχει κάνει αλματώδη πρόοδο
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Ξενοφών Καλλής
Υπ. Εργασίας: Διαχρονικό κενό στη στήριξη για θεραπεία στο εξωτερικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη
Η πρώτη οδοκαθαρίστρια του Δήμου Λάρνακας-«Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή»