Παράταση μέχρι Οκτώβριο για υποβολή φορολογικής δήλωσης ατόμου για το 2022

Παράταση μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου 2023, ανακοίνωσε για την υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου για το έτος 2022 το Τμήμα Φορολογίας στη βάση σχετικού διατάγματος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανακοίνωση του Τμήματος ημερομηνίας 2 Μαΐου 2023, η Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου 2022 δεν έχει ακόμη αναρτηθεί στο σύστημα TAXISnet για υποβολή, ενόψει της αναμονής για ψήφιση, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τροποποιητικής νομοθεσίας που διέπει την απαλλαγή αμοιβής από πρώτη εργοδότηση στη Δημοκρατία [άρθρο 8(23Α) Ν.118 (I)2002 όπως τροποποιήθηκε] με ισχύ από το φορολογικό έτος 2022.

Όπως αναφέρεται, το Τμήμα Φορολογίας θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στη Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου 2022 και θα ενημερώσει, μέσω ανακοίνωσης και αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους χρήστες TAXISnet Άμεσης Φορολογίας, για την έναρξη υποβολής της Δήλωσης, όταν ψηφιστεί και δημοσιευτεί η τροποποιητική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι, υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου 2022 έχουν Μισθωτοί, Συνταξιούχοι και Aυτοεργοδοτούμενοι, των οποίων το μικτό ολικό εισόδημα για το έτος 2022 είναι μεγαλύτερο από 19.500 ευρώ.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»