Συνέδριο για το δημόσιο συμφέρον στην Κύπρο διοργανώνει η Νομική Υπηρεσία

Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών της νεοσύστατης Ακαδημίας της Νομικής Υπηρεσίας, διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Η έννοια του δημοσίου συμφέροντος στην κυπριακή έννομη τάξη και πέραν αυτής», την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, στις 9:30 π.μ., στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία», όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της Νομικής Υπηρεσίας.

Επισημαίνεται ότι χαιρετισμούς στο συνέδριο θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αντώνης Λιάτσος. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Didier Reynders.

Ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι ο Υπουργός Επικρατείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και τέως Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Η έννοια του δημοσίου συμφέροντος στο διοικητικό δίκαιο», καθώς και ο δικηγόρος και καθηγητής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Το Δημόσιο Συμφέρον ως λόγος περιορισμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Λ. Σαββίδης, θα παρουσιάσει την εισήγηση «Το δημόσιο συμφέρον στην κυπριακή έννομη τάξη», ενώ από την πλευρά του, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Σάββας Α. Αγγελίδης, θα αναπτύξει το θέμα «Δημόσιο συμφέρον και άσκηση ποινικών διώξεων».

Προστίθεται ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετάσχουν η Δικαστής Άννα Μαρκουλλή, Πρόεδρος Τμήματος Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, ο Πόλυς Πολυβίου, Δικηγόρος και ο Ηλίας Στεφάνου, Δικηγόρος. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Χριστόφορος Χριστοφή, Δικηγόρος.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα γίνει επίσης η επίσημη εξαγγελία της Ίδρυσης της Ακαδημίας, καθώς και η παρουσίαση των στόχων, των πυλώνων και του πλάνου δράσης της από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας δρα Δέσποινα Κυπριανού, Υπεύθυνη Ακαδημίας Νομικής Υπηρεσίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του καναλιού της Νομικής Υπηρεσίας στο YouTube, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Δειτε Επισης

Προβάδισμα 55%-60% για τον Στέφανο Κασσελάκη-Για καθαρή νίκη μιλούν στο επιτελείο του
Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-Στις 22:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Δημόσια δαπάνη η κηδεία του Ξενοφώντα Καλλή με απόφαση Προέδρου-«Αφιέρωσε τη ζωή του για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων»
Στη Θεσσαλία ελικόπτερα και πεζοναύτες σε ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας-Κλείνουν τα σχολεία
Με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο κρατούμενος από τις Κεντρικές-Υποβάλλεται σε επέμβαση
Απόψε η συναυλία στην μνήμη του Θανάση-Οι πολίτες ξανά στο πλευρό της οικογένειας
ΟΣΑΚ για Δέσποινα Ρούσου-«Εχθρική η προτροπή για παραπομπή της σε ιατροσυμβούλιο»
Ομοφοβική επίθεση Ελένης Λουκά σε Κασσελάκη-«Είσαι του σατανά, ομοφυλόφιλος, ανώμαλος...»