Στην Κύπρο ο Σέρβος ΥΠΑΜ-Στόχος η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων

Με στόχο την ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Σερβίας επισκέπτεται την Κυριακή, 11 Ιουνίου, το νησί ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας Milos Vucevic, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, ύστερα από πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του Μιχάλη Γιωργάλλα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Επιτελείου του Υπουργού Άμυνας, Ταξίαρχος Χάρης Γεωργίου.  

Κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογο του Μιχάλη Γιωργάλλα και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι «με την Σερβία έχουμε άριστες σχέσεις» και ενδεικτικό επί τούτου, όπως σημείωσε, είναι και η απόκτηση τα τελευταία χρόνια από την Εθνική Φρουρά των σερβικών αυτοκινούμενων πυροβόλων, 155 χιλιοστών, «ΝΟΡΑ» B52.

Πρόσθεσε ότι κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Κύπρο ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΦ όπου βρίσκονται τα αυτοκινούμενα πυροβόλα και θα ενημερωθεί για την διεξαγόμενη εκπαίδευση των στελεχών της ΕΦ επί των πυροβόλων και για την ανταλλαγή κοινών εμπειριών επί του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Vucevic θα ενημερωθεί και για τις κοινές δραστηριότητες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι στις 29 Νοεμβρίου του 2022, ο τέως Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, κ. Vucevic.

Δειτε Επισης

Για την καταστροφή της Σμύρνης μίλησε ο Πρόεδρος-«Διαχρονικό θέμα η προσφυγιά»
Και ο Κώστας Φυτιρής στην κούρσα για τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας
Ανησυχία για σχέσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν εξέφρασαν Κύπριοι βουλευτές στην Αρμενία
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ-Θέλει αναγνώριση «κυριαρχικής ισότητας» για να δεχθεί επανέναρξη
Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα ο Σταύρος Αυγουστίδης
Συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Πρόεδρος για Αρχηγό-«Όταν αποφασίσω θα σας ενημερώσω»
Την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας της Ουκρανίας τόνισε ο ΥΠΕΞ στο Κίεβο
Προσπάθεια ΔΗΣΥ για συνεργασίες στις Τοπικές Εκλογές-Επαφές με βάση, διαβουλεύσεις με ηγεσίες
Στην Πινδάρου αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ για ιερό σκοπό-«Δεν είσαι μόνη φίλη Άντρη»
«Καρφώνει» την τουρκική πλευρά ότι προτιμά το στάτους κβο ο Ναμί