Ολοκληρώθηκε κύκλος συζητήσεων του ΥΠΑΝ με διευθύνσεις σχολείων

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι ο κύκλος συζητήσεων της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, με τις διευθύνσεις όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με την ίδια να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι «επιβεβαιώνονται κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, επιβεβαιώνεται όμως και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στα δημόσια σχολεία».

Η κ. Μιχαηλίδου συναντήθηκε, στο λύκειο Λινόπετρας, με τις διευθύνσεις δημοτικών και νηπιαγωγείων της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, όπου αντηλλάγησαν θέσεις και απόψεις για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη δημόσια εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός, μετά το πέρας της συνάντησης, «σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος διαβούλευσης, ο οποίος ήταν εξαιρετικά σημαντικός και χρήσιμος για εμάς». «Επιβεβαιώνονται κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, επιβεβαιώνεται όμως και το πολύ σημαντικό έργο που διεξάγεται στα δημόσια σχολεία», συμπλήρωσε.

Αυτή η διαβούλευση με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, συνέχισε «αναδεικνύει και την ανάγκη του να προβάλουμε το καλό έργο, τις καλές πρακτικές από διάφορα σχολεία. Γι' αυτό ακολουθεί ο επόμενος κύκλος, από τον Σεπτέμβριο, όπου θα έχουμε εστιασμένα επισκέψεις σε σχολεία, να βλέπουμε συγκεκριμένες δράσεις για να μπορούμε να τις προβάλουμε για σκοπούς και ενημέρωσης αλλά κυρίως επιμόρφωσης και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών».

Ερωτηθείσα σχετικά απάντησε πως «ήδη αρκετά από όλα αυτά που έχουμε ακούσει τα έχουμε τροχοδρομήσει, άρα από τον Σεπτέμβριο θα δούμε αλλαγές στο θέμα του ωραρίου των διευθυντών, στα θέματα της μεταναστευτικής βιογραφίας, ενώ ήδη αρχίσαμε με την ειδική εκπαίδευση».

Κάποια από αυτά, πρόσθεσε, χρειάζονται περισσότερο χρόνο και γίνονται μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, ενώ κάποια άλλα «ήδη τα έχουμε αντιμετωπίσει και θα έχουν τη σχετική ενημέρωση οι διευθύνσεις πολύ σύντομα».

«Μου έδωσε πολύ δύναμη αυτή η επικοινωνία με τη βάση, γιατί ανταποκρίνονται άμεσα, είναι ιδιαίτερα βοηθητικοί και νομίζω ότι το εκτιμούν πάρα πολύ το γεγονός πως θεωρούνται βασική πηγή πληροφόρησης για εμάς», κατέληξε στη δήλωση της η Υπουργός Παιδείας.

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας