Ολοκληρώθηκε κύκλος συζητήσεων του ΥΠΑΝ με διευθύνσεις σχολείων

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι ο κύκλος συζητήσεων της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, με τις διευθύνσεις όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με την ίδια να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι «επιβεβαιώνονται κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, επιβεβαιώνεται όμως και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στα δημόσια σχολεία».

Η κ. Μιχαηλίδου συναντήθηκε, στο λύκειο Λινόπετρας, με τις διευθύνσεις δημοτικών και νηπιαγωγείων της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, όπου αντηλλάγησαν θέσεις και απόψεις για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη δημόσια εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός, μετά το πέρας της συνάντησης, «σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος διαβούλευσης, ο οποίος ήταν εξαιρετικά σημαντικός και χρήσιμος για εμάς». «Επιβεβαιώνονται κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, επιβεβαιώνεται όμως και το πολύ σημαντικό έργο που διεξάγεται στα δημόσια σχολεία», συμπλήρωσε.

Αυτή η διαβούλευση με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, συνέχισε «αναδεικνύει και την ανάγκη του να προβάλουμε το καλό έργο, τις καλές πρακτικές από διάφορα σχολεία. Γι' αυτό ακολουθεί ο επόμενος κύκλος, από τον Σεπτέμβριο, όπου θα έχουμε εστιασμένα επισκέψεις σε σχολεία, να βλέπουμε συγκεκριμένες δράσεις για να μπορούμε να τις προβάλουμε για σκοπούς και ενημέρωσης αλλά κυρίως επιμόρφωσης και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών».

Ερωτηθείσα σχετικά απάντησε πως «ήδη αρκετά από όλα αυτά που έχουμε ακούσει τα έχουμε τροχοδρομήσει, άρα από τον Σεπτέμβριο θα δούμε αλλαγές στο θέμα του ωραρίου των διευθυντών, στα θέματα της μεταναστευτικής βιογραφίας, ενώ ήδη αρχίσαμε με την ειδική εκπαίδευση».

Κάποια από αυτά, πρόσθεσε, χρειάζονται περισσότερο χρόνο και γίνονται μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, ενώ κάποια άλλα «ήδη τα έχουμε αντιμετωπίσει και θα έχουν τη σχετική ενημέρωση οι διευθύνσεις πολύ σύντομα».

«Μου έδωσε πολύ δύναμη αυτή η επικοινωνία με τη βάση, γιατί ανταποκρίνονται άμεσα, είναι ιδιαίτερα βοηθητικοί και νομίζω ότι το εκτιμούν πάρα πολύ το γεγονός πως θεωρούνται βασική πηγή πληροφόρησης για εμάς», κατέληξε στη δήλωση της η Υπουργός Παιδείας.

Δειτε Επισης

Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Ανοίγει το διάλογο για την ειδική εκπαίδευση ο ΠτΔ-Ζήτησε απόψεις από εμπλεκόμενους φορείς
Υπ. Παιδείας: Κοινή προσπάθεια ο αγώνας κατά του καρκίνου
ΟΣΑΚ για Δέσποινα Ρούσου-«Εχθρική η προτροπή για παραπομπή της σε ιατροσυμβούλιο»
Υπ. Γεωργίας: Η βιολογική παραγωγή στην Κύπρο έχει κάνει αλματώδη πρόοδο
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Ξενοφών Καλλής
Υπ. Εργασίας: Διαχρονικό κενό στη στήριξη για θεραπεία στο εξωτερικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη
Η πρώτη οδοκαθαρίστρια του Δήμου Λάρνακας-«Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή»
Μπαίνει στο… mute η διασκέδαση στα παράλια-«Λειτουργούμε με ένα εντελώς λανθασμένο μοντέλο»