Ανακάμπτουν τα πεύκα που επηρεάστηκαν από πιτυοκάμπη

Κατά τη φετινή χρονιά, σε πολλές περιοχές του νησιού η προσβολή από την πιτυοκάμπη ήταν σοβαρή και είχε πάρει διαστάσεις επιδημίας, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Δασών, που παραθέτει φωτογραφίες με την ανάκαμψη των πεύκων.

Όπως σημειώνεται, μεγάλες πευκόφυτες εκτάσεις τόσο στις ορεινές, όσο και στις πεδινές περιοχές επηρεάστηκαν σημαντικά και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάστηκε πλήρες φάγωμα των βελονών, σε σημείο που αρκετοί συμπολίτες μας ανησύχησαν, αφού τα πεύκα έμοιαζαν καμένα ή νεκρά.

Το Τμήμα Δασών είχε διαβεβαιώσει, τόσο με σειρά ανακοινώσεων, συνεντεύξεων στα Μ.Μ.Ε., καθώς και στη σχετική ενημέρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πως επρόκειτο για φάγωμα των βελονών και όχι για ξηράνσεις και πως με την έλευση της νέας βλαστητικής περιόδου τα πεύκα θα ανάκαμπταν με την ανάπτυξη νέων βελονών.

«Στις δασικές περιοχές είναι καλύτερη και προτιμητέα η φυσική ισορροπία. Στις περιπτώσεις που απαιτείται η παρέμβαση του ανθρώπου, πρέπει να είναι η υποστήριξη των φυσικών διεργασιών. Όχι λοιπόν στους αεροψεκασμούς. Διατηρούμε τα δάση μας απαλλαγμένα από ρυπογόνες ουσίες, ειδικά στις λεκάνες απορροής με φράγματα για πόσιμο νερό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης-Τα επίσημα αποτελέσματα
Προβάδισμα 55%-60% για τον Στέφανο Κασσελάκη-Για καθαρή νίκη μιλούν στο επιτελείο του
Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-Στις 22:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Ανοίγει το διάλογο για την ειδική εκπαίδευση ο ΠτΔ-Ζήτησε απόψεις από εμπλεκόμενους φορείς
Δημόσια δαπάνη η κηδεία του Ξενοφώντα Καλλή με απόφαση Προέδρου-«Αφιέρωσε τη ζωή του για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων»
Υπ. Παιδείας: Κοινή προσπάθεια ο αγώνας κατά του καρκίνου
Στη Θεσσαλία ελικόπτερα και πεζοναύτες σε ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας-Κλείνουν τα σχολεία
Με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο κρατούμενος από τις Κεντρικές-Υποβάλλεται σε επέμβαση