Ανακάμπτουν τα πεύκα που επηρεάστηκαν από πιτυοκάμπη

Κατά τη φετινή χρονιά, σε πολλές περιοχές του νησιού η προσβολή από την πιτυοκάμπη ήταν σοβαρή και είχε πάρει διαστάσεις επιδημίας, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Δασών, που παραθέτει φωτογραφίες με την ανάκαμψη των πεύκων.

Όπως σημειώνεται, μεγάλες πευκόφυτες εκτάσεις τόσο στις ορεινές, όσο και στις πεδινές περιοχές επηρεάστηκαν σημαντικά και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάστηκε πλήρες φάγωμα των βελονών, σε σημείο που αρκετοί συμπολίτες μας ανησύχησαν, αφού τα πεύκα έμοιαζαν καμένα ή νεκρά.

Το Τμήμα Δασών είχε διαβεβαιώσει, τόσο με σειρά ανακοινώσεων, συνεντεύξεων στα Μ.Μ.Ε., καθώς και στη σχετική ενημέρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πως επρόκειτο για φάγωμα των βελονών και όχι για ξηράνσεις και πως με την έλευση της νέας βλαστητικής περιόδου τα πεύκα θα ανάκαμπταν με την ανάπτυξη νέων βελονών.

«Στις δασικές περιοχές είναι καλύτερη και προτιμητέα η φυσική ισορροπία. Στις περιπτώσεις που απαιτείται η παρέμβαση του ανθρώπου, πρέπει να είναι η υποστήριξη των φυσικών διεργασιών. Όχι λοιπόν στους αεροψεκασμούς. Διατηρούμε τα δάση μας απαλλαγμένα από ρυπογόνες ουσίες, ειδικά στις λεκάνες απορροής με φράγματα για πόσιμο νερό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου-Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποβολή
Σημαντική η δικοινοτική συνεργασία για το περιβάλλον-«Ξεκινάει εκστρατεία αναγνώρισης των προβλημάτων»
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Το ΚΕΒΕ καταδικάζει τα απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεί-Ζητά πρωτοβουλίες από τον υπουργό Εργασίας
Υπ. Παιδείας: Η κατοχή είναι η τραγικότερη σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού
Ευχαριστίες Μποτσουάνα για μεγάλη αποστολή φαρμάκων από την Κύπρο
Πώς απαντά η Υπ. Ασύλου για την «Ομάδα Σύροι στην Κύπρο»-«Αποτελείται από δημόσιο υπάλληλο»
Στο 80%-85% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο
Τελεσίγραφο από ξενοδοχοϋπαλλήλους προς εργοδότες-Εφαρμογή συμφωνίας για συλλογικές συμβάσεις ή λήψη μέτρων
Τελεσίγραφο ενός μηνός από τους μεταφορείς Α’-Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις