Ανεβάζουν τις τιμές σε καύσιμα και τσιγάρα στα κατεχόμενα

Έκτακτα συνεδρίασε το πρωί στα κατεχόμενα το «υπουργικό συμβούλιο» υπό τις εξελίξεις στην συναλλαγματική αγορά, ενώ η τουρκική λίρα εξακολουθεί να έχει πτωτική πορεία.

Ανακοινώσεις ακόμη δεν έχουν γίνει από πλευράς «κυβέρνησης» ενώ ήδη καταγράφηκαν οι πρώτες αυξήσεις σε καύσιμα και τσιγάρα, και η αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική.

Η τουρκική λίρα έφτασε σήμερα σχεδόν τις 30 έναντι της στερλίνας που είναι τιμή ρεκόρ, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ. Η στερλίνα ισούται με 29,98 ΤΛ, το δολάριο 23,95 ΤΛ και το ευρώ 25,65 ΤΛ.

Οι αυξήσεις στα τσιγάρα άρχισαν σε συγκεκριμένη μάρκα κατά 5 ΤΛ το πακέτο ενώ από απόψε ή την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές στις περισσότερες μάρκες τσιγάρων που κυκλοφορούν στα κατεχόμενα.

Χθες δημοσιεύθηκαν στην «επίσημη εφημερίδα» οι νέες τιμές καυσίμων που ισχύουν από σήμερα. Η βενζίνη 95 οκτανίων από 20,55 ΤΛ το λίτρο πήγε στις 21,97 ΤΛ, η βενζίνη 98 οκτανίων από 20,87 στις 22,32 ΤΛ, το πετρέλαιο από 19,02 στις 20,64 ΤΛ, η κηροζίνη από 18,57 στις 20,06 ΤΛ.

Εν μέσω αυξήσεων στα κατεχόμενα υπάρχει και πάλι «κρίση στο υγραέριο», όπως γράφουν τ/κ ιστοσελίδες, αφού σε πολλά σημεία πώλησης οι φιάλες έχουν εξαφανιστεί ενώ σε άλλα υπάρχει περιορισμός στην αγορά.

Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου δεν αναμένεται να έρθουν στα κατεχόμενα νέες φιάλες υγραερίου, σημειώνοντας ότι για τις φιάλες 10 λίτρων η τιμή από τις 28 Απριλίου είναι στα 250 ΤΛ (10 ευρώ περίπου).

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε ότι με την πτωτική πορεία της ΤΛ τις τελευταίες ημέρες, «οι Τ/κ παρακολουθούν τους Ρώσους και τους Ιρανούς ν’ αγοράζουν ακίνητα, τους Αφρικανούς ν’ αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα και τους Ε/κ να κάνουν τα ψώνια τους στο βορρά».

Μιλώντας σε ηλεκτρονική εκπομπή ο κ. Ερχιουρμάν επανέλαβε την πρότασή του όπως το ψευδοκράτος περάσει σταδιακά σε ένα «σταθερό νόμισμα ως λογισμική μονάδα». Σημείωσε δε ότι πριν τις Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ολοι – περιλαμβανομένου και του ιδίου – προειδοποίησαν ότι όποιος και να κέρδιζε «θα γινόταν συναλλαγματική κρίση».

Ανέφερε επίσης ότι ακόμα κι αν ο ΦΠΑ μηδενιστεί οι τιμές δεν πρόκειται να μειωθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες
Μήνυμα συνέχειας στον αγώνα για εξακρίβωση τύχης αγνοουμένων από εκδήλωση στον Κόρνο
Διακοπή όλων των υπαίθριων βαριών και μέτριων εργασιών λόγω πορτοκαλί προειδοποίησης
«Φτάνει, Yeter, Enough»-Το βίντεο της Κυβέρνησης με το οποίο ζητά τερματισμό της κατοχής
Έξι μηνών ο νεαρότερος αγνοούμενος, 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί-Το δράμα της Κύπρου σε αριθμούς
Καμίνι η Κύπρος, αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Γεννήθηκε 20 Ιουλίου 1974, λίγες ώρες πριν την εισβολή… «Δεν ξέρω πώς είναι να έχεις μάμμα και παπά»
Άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν πλήρως οι υπηρεσίες-Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out στη Microsoft
Αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής και ΠΟΠ για χαλλούμι ξεχωρίζει ως επιτεύγματα πενταετίας η ΕΕ
«No Man’s Land»: Tραγούδι για τα 50 χρόνια κατοχής στην Κύπρο από τους καλλιτέχνες Teknik και Theo Lucas