Ακυρώθηκε στο παρά πέντε η συνάντηση με την οικογένεια Θανάση-Τελικά γραπτώς οι απαντήσεις Εισαγγελίας

Παρά το γεγονός πως η Νομική Υπηρεσία διαμήνυε πως αυτό που ανέμενε για να ενημερώσει την κοινή γνώμη ως προς τις προθέσεις της σε σχέση με τις ποινικές ευθύνες που προέκυψαν στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, κατά τριών πρώην στελεχών της Αστυνομίας και ιδιώτη ιατροδικαστή, αναφορικά με τη δολοφονία του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ήταν η συνάντηση με την οικογένεια του άτυχου 26χρονου, εντούτοις, ενώ προγραμματίστηκε για σήμερα το μεσημέρι ώστε να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις, ακυρώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξαν τα μάτια της τυφλής Θέμιδας με τη «Δικαιοσύνη» μας...

Η συνάντηση, είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στη Νομική Υπηρεσία, μετά από δική της πρωτοβουλία, ώστε να ενημερώσει σχετικά την οικογένεια του Θανάση, ο οποίος δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε όπως επέμεναν οι Αρχές για 17 ολόκληρα χρόνια. Σημειώνεται, πως είχε προγραμματιστεί ακόμη μια συνάντηση, η οποία επίσης αναβλήθηκε, ωστόσο ορίστηκε νέα για σήμερα, κατά την οποία η Νομική Υπηρεσία αναμενόταν να απαντήσει στα ερωτήματα της επιστολής που απέστειλε ο δικηγόρος της οικογένειας, Κρις Τριανταφυλλίδης.

Η εν λόγω επιστολή, αποστάλθηκε στην Νομική Υπηρεσία στις αρχές Μάϊου, με τον δικηγόρο της οικογένειας να δίνει προθεσμία δύο εβδομάδων για απάντηση, χωρίς αυτό να γίνει από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ήθελε να πραγματοποιηθεί συνάντηση ώστε να ενημερωθούν, τόσο η οικογένεια όσο και ο δικηγόρος της. Η οικογένεια, παρά το γεγονός πως δεν επιθυμούσε να προσέλθει ξανά σε συνάντηση με τους Εισαγγελείς, εν τέλει, μετά από προτροπές των συμβούλων της, αποφάσισε να παρευρεθεί.

Την συνάντηση επιβεβαίωσαν εμπλεκόμενα μέρη και είδε χθες το πρωί το φως της δημοσιότητας, ωστόσο χθες βράδυ αποφασίστηκε όπως αυτή ακυρωθεί και τελικά οι απαντήσεις που ζητούν ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τις ποινικές διώξεις και κατά πόσο αυτές θα προχωρήσουν στην βάση του πορίσματος Μάτσα-Αλεξόπουλου, θα δοθούν γραπτώς εντός της επόμενης εβδομάδας, κάτι που ζητούσε εξαρχής η οικογένεια, χωρίς ωστόσο να ικανοποιείται μέχρι χθες το αίτημα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Θα ασκηθούν διώξεις για τη δολοφονία του Θανάση ή όχι; Η ώρα των ξεκάθαρων απαντήσεων

Σε ανακοίνωση του ο Κρις Τριανταφυλλίδης, αναφέρει πως «κατόπιν συνεννόησης δικής μου με τη Νομική Υπηρεσία η εν λόγω συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί και αντί τούτου η Νομική Υπηρεσία εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κοινοποιήσει εις την οικογένεια, μέσω μου γραπτώς, τις θέσεις της αναφορικά με επιστολή που είχα αποστείλει, διαδικασία την οποία η οικογένεια προτιμά. Επί του ζητήματος αυτού υπήρξε άριστη συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία. Εάν εις την συνέχεια κριθεί αναγκαίο, προτού ληφθούν οποιαδήποτε νομικά διαβήματα από πλευράς της οικογένειας τα οποία η τελευταία προτίθεται να λάβει, να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συνάντηση με την Νομική Υπηρεσία αυτή θα διευθετηθεί άμεσα».

Σημειώνεται, πως από την ημέρα που αποστάλθηκε η εν λόγω επιστολή, στις 4 Μαΐου, μεσολάβησε περίπου ένας μήνας, χωρίς να απαντηθούν τα ερωτήματα της οικογένειας, αφού αυτό που αναμενόταν ήταν η κατ’ ιδίαν συνάντηση, κάτι που είχε αναφέρει σε δηλώσεις του και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, περί τα τέλη Απριλίου, κληθείς να τοποθετηθεί για τις προθέσεις της Νομικής Υπηρεσίας ως προς τις ποινικές διώξεις για την υπόθεση. Μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει πως, όταν η οικογένεια άλλαξε δικηγόρο, επικοινώνησε μαζί του και του «επαναλάβαμε την πρόθεση μας να έρθει η οικογένεια για να ενημερωθεί και να συνεννοηθούμε», ενώ είπε πως «είναι καλύτερα να έρθουν, να τους ενημερώσουμε, να μας ενημερώσουν. Πρώτιστο μέλημά μας είναι να ενημερώσουμε εμείς για τις προθέσεις μας».

Τελικά, η οικογένεια θα ενημερωθεί γραπτώς από τη Νομική Υπηρεσία, σε ότι αφορά τα αιτήματα της, τα οποία, σύμφωνα με την επιστολή που αποστάλθηκε, μεταξύ άλλων ήταν:

  1. «Να προχωρήσετε άμεσα με ποινικές διώξεις κατά των προσώπων που αναφέρονται στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, ως υπεύθυνα για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι ανακρίσεις μετά την δολοφονία του Θανάση Νικολάου.
  2. Στην περίπτωση που εντός δύο εβδομάδων, δηλαδή 24 Μάϊου, δεν ενεργήσετε όπως αναφέρεται στην παράγραφο Α, ή τουλάχιστον δεν έχουμε την απάντηση σας γραπτώς για την πρόθεση σας, είτε αρνητικά είτε θετικά εντός του χρονικού διαστήματος, παρακαλώ όπως δώσετε την συγκατάθεση σας, εκεί που είναι αναγκαία για την καταχώρηση και προώθηση ιδιωτικών διώξεων κατά των προσώπων που αναφέρονται στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, ως υπεύθυνα για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η θανατική, η ιατροδικαστική εξέταση και ακολούθως αστυνομικές ανακρίσεις μετά την οφθαλμοφανή δολοφονία του Θανάση».

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα από τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 και σε αυτό καταλογίζονται ποινικές ευθύνες σε τρία πρώην στελέχη της Αστυνομίας, εκ των οποίων τα δύο αφυπηρέτησαν από τα ψηλά δώματα της Αστυνομίας, καθώς και σε ιδιώτη ιατροδικαστή που κατά τον επίδικο χρόνο ήταν κυβερνητικός ιατροδικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελικά θέλουμε ή δεν θέλουμε Δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Θανάση;

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών