Θέμα στην Επ. Προσφύγων για γηρασμένες μονοκατοικίες-Υπέρ του «ΚτίΖΩ» ο ΔΗΣΥ

Υπέρ του σχεδίου «ΚτίΖΩ» τάσσεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ανέφερε σε δήλωσή του στη Βουλή ο Bουλευτής Νίκος Γεωργίου, σημειώνοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Προσφύγων για ενημέρωση για τα υφιστάμενα σχέδια επιδιόρθωσης και ανακαίνισης προσφυγικών κατοικιών, ιδίως για τις γηρασμένες μονοκατοικίες των συνοικισμών.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός μελέτησε το σχέδιο του κράτους για την αναδόμηση και συντήρηση προσφυγικών πολυκατοικιών και την ίδια ώρα συζήτησε, μέσα από οργανωμένες επισκέψεις επί τόπου, με επηρεαζόμενους συμπολίτες μας», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Γεωργίου.

Σημείωσε ότι σε ζητήματα που άπτονται της υγείας των πολιτών και της δημόσιας ασφάλειας «δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις», αναφέροντας ότι είναι υπέρ του «ΚτίΖΩ», παρόλο που υπάρχουν ορισμένες «βάσιμες ανησυχίες σε κάποιες παραμέτρους που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι ήδη ο ΔΗΣΥ κατέθεσε στην Επιτροπή Προσφύγων εισηγήσεις σε σχέση με το επίδομα ενοικίου και το ποσό που θα καταβληθεί για απόκτηση νέου διαμερίσματος. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ αναγνωρίζει ότι χιλιάδες πρόσφυγες στεγάζονται σε γηρασμένες και ακατάλληλες μονοκατοικίες, είτε σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, είτε σε κυβερνητικούς οικισμούς, που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να επιδιορθώσουν.

«Γι’ αυτό τον λόγο θα εγγράψουμε το θέμα στην Επιτροπή Προσφύγων, έτσι ώστε να ενημερωθούμε για τα υφιστάμενα σχέδια επιδιόρθωσης και ανακαίνισης προσφυγικών κατοικιών, αλλά και πώς αυτά απλοποιούνται και ενισχύονται έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του προσφυγικού κόσμου που έχουν πραγματική ανάγκη», κατέληξε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ