Θέμα στην Επ. Προσφύγων για γηρασμένες μονοκατοικίες-Υπέρ του «ΚτίΖΩ» ο ΔΗΣΥ

Υπέρ του σχεδίου «ΚτίΖΩ» τάσσεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ανέφερε σε δήλωσή του στη Βουλή ο Bουλευτής Νίκος Γεωργίου, σημειώνοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Προσφύγων για ενημέρωση για τα υφιστάμενα σχέδια επιδιόρθωσης και ανακαίνισης προσφυγικών κατοικιών, ιδίως για τις γηρασμένες μονοκατοικίες των συνοικισμών.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός μελέτησε το σχέδιο του κράτους για την αναδόμηση και συντήρηση προσφυγικών πολυκατοικιών και την ίδια ώρα συζήτησε, μέσα από οργανωμένες επισκέψεις επί τόπου, με επηρεαζόμενους συμπολίτες μας», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Γεωργίου.

Σημείωσε ότι σε ζητήματα που άπτονται της υγείας των πολιτών και της δημόσιας ασφάλειας «δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις», αναφέροντας ότι είναι υπέρ του «ΚτίΖΩ», παρόλο που υπάρχουν ορισμένες «βάσιμες ανησυχίες σε κάποιες παραμέτρους που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι ήδη ο ΔΗΣΥ κατέθεσε στην Επιτροπή Προσφύγων εισηγήσεις σε σχέση με το επίδομα ενοικίου και το ποσό που θα καταβληθεί για απόκτηση νέου διαμερίσματος. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ αναγνωρίζει ότι χιλιάδες πρόσφυγες στεγάζονται σε γηρασμένες και ακατάλληλες μονοκατοικίες, είτε σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, είτε σε κυβερνητικούς οικισμούς, που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να επιδιορθώσουν.

«Γι’ αυτό τον λόγο θα εγγράψουμε το θέμα στην Επιτροπή Προσφύγων, έτσι ώστε να ενημερωθούμε για τα υφιστάμενα σχέδια επιδιόρθωσης και ανακαίνισης προσφυγικών κατοικιών, αλλά και πώς αυτά απλοποιούνται και ενισχύονται έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του προσφυγικού κόσμου που έχουν πραγματική ανάγκη», κατέληξε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Προβάδισμα 55%-60% για τον Στέφανο Κασσελάκη-Για καθαρή νίκη μιλούν στο επιτελείο του
Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-Στις 22:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Επαφές του ειδικού αντιπροσώπου του Τατάρ με αξιωματούχους στη Νέα Υόρκη
Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Δημόσια δαπάνη η κηδεία του Ξενοφώντα Καλλή με απόφαση Προέδρου-«Αφιέρωσε τη ζωή του για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων»
Στη Θεσσαλία ελικόπτερα και πεζοναύτες σε ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας-Κλείνουν τα σχολεία
Σ. Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση δύο κρατών
Με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο κρατούμενος από τις Κεντρικές-Υποβάλλεται σε επέμβαση
Απόψε η συναυλία στην μνήμη του Θανάση-Οι πολίτες ξανά στο πλευρό της οικογένειας