Πενήντα καταγγελίες μετά από παγκύπρια εκστρατείας ελέγχου βαρέων οχημάτων

Πενήντα δύο καταγγελίες προέκυψαν από 778 ελέγχους βαρέων οχημάτων που διενεργήθηκαν την Τετάρτη στο πλαίσιο παγκύπριας εκστρατείας ελέγχου βαρέων οχημάτων, δηλαδή φορτηγών και λεωφορείων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. 

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου, οι έλεγχοι έγιναν στους επαρχιακούς ζυγιστικούς σταθμούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και σε σημεία ελέγχου κοντά σε σημεία αυξημένης μεταφορικής εργασίας (λατομεία/λιμάνια). Τον χώρο διενέργειας των ελέγχων στη Λευκωσία επισκέφθηκε και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης.

Αφορούσαν τη σωστή πρόσδεση φορτίου, τη σύμφωνα με τις προδιαγραφές φόρτωση του οχήματος όσον αφορά το βάρος του φορτίου, την καλή μηχανική κατάσταση του οχήματος, τη σύμφωνα με τον νόμο τήρηση λειτουργίας του ταχογράφου του οχήματος και τη σύμφωνα με τον νόμο τήρηση όλων των εντύπων που πρέπει να φέρει ένα όχημα.

Συνολικά, προστίθεται, έγιναν 778 έλεγχοι που αφορούσαν 472 φορτηγά και 306 λεωφορεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τους 778 ελέγχους προέκυψαν 52 καταγγελίες οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούσαν επικίνδυνη ή λανθασμένη ή υπερβολική στοιβασία φορτίου, μη τήρηση της σωστής  ή καθόλου λειτουργίας ταχογράφου και οχήματα, τα οποία δεν είχαν δικαίωμα μειωμένης άδειας κυκλοφορίας λόγω των προδιαγραφών τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφέρεται, «θα συνεχίσει μέσω του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και των υπόλοιπων Τμημάτων του τις εκστρατείες ελέγχου οχημάτων είτε μέσω έκτακτων παγκύπριων ελέγχων είτε μέσω της κανονικής καθημερινής εργασίας του».

Στόχος του Υπουργείου, καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι η μείωση και εξάλειψη της παρανομίας που υπάρχει στο οδικό δίκτυο και η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».

Δειτε Επισης

Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Ανοίγει το διάλογο για την ειδική εκπαίδευση ο ΠτΔ-Ζήτησε απόψεις από εμπλεκόμενους φορείς
Υπ. Παιδείας: Κοινή προσπάθεια ο αγώνας κατά του καρκίνου
ΟΣΑΚ για Δέσποινα Ρούσου-«Εχθρική η προτροπή για παραπομπή της σε ιατροσυμβούλιο»
Το «παιδί θαύμα» της Αραδίππου-Οι επιρροές από την παράδοση και τα βήματα προς την κλασική μουσική
Υπ. Γεωργίας: Η βιολογική παραγωγή στην Κύπρο έχει κάνει αλματώδη πρόοδο
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Ξενοφών Καλλής
Υπ. Εργασίας: Διαχρονικό κενό στη στήριξη για θεραπεία στο εξωτερικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη
Η πρώτη οδοκαθαρίστρια του Δήμου Λάρνακας-«Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή»