Πενήντα καταγγελίες μετά από παγκύπρια εκστρατείας ελέγχου βαρέων οχημάτων

Πενήντα δύο καταγγελίες προέκυψαν από 778 ελέγχους βαρέων οχημάτων που διενεργήθηκαν την Τετάρτη στο πλαίσιο παγκύπριας εκστρατείας ελέγχου βαρέων οχημάτων, δηλαδή φορτηγών και λεωφορείων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. 

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου, οι έλεγχοι έγιναν στους επαρχιακούς ζυγιστικούς σταθμούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και σε σημεία ελέγχου κοντά σε σημεία αυξημένης μεταφορικής εργασίας (λατομεία/λιμάνια). Τον χώρο διενέργειας των ελέγχων στη Λευκωσία επισκέφθηκε και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης.

Αφορούσαν τη σωστή πρόσδεση φορτίου, τη σύμφωνα με τις προδιαγραφές φόρτωση του οχήματος όσον αφορά το βάρος του φορτίου, την καλή μηχανική κατάσταση του οχήματος, τη σύμφωνα με τον νόμο τήρηση λειτουργίας του ταχογράφου του οχήματος και τη σύμφωνα με τον νόμο τήρηση όλων των εντύπων που πρέπει να φέρει ένα όχημα.

Συνολικά, προστίθεται, έγιναν 778 έλεγχοι που αφορούσαν 472 φορτηγά και 306 λεωφορεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τους 778 ελέγχους προέκυψαν 52 καταγγελίες οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούσαν επικίνδυνη ή λανθασμένη ή υπερβολική στοιβασία φορτίου, μη τήρηση της σωστής  ή καθόλου λειτουργίας ταχογράφου και οχήματα, τα οποία δεν είχαν δικαίωμα μειωμένης άδειας κυκλοφορίας λόγω των προδιαγραφών τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφέρεται, «θα συνεχίσει μέσω του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και των υπόλοιπων Τμημάτων του τις εκστρατείες ελέγχου οχημάτων είτε μέσω έκτακτων παγκύπριων ελέγχων είτε μέσω της κανονικής καθημερινής εργασίας του».

Στόχος του Υπουργείου, καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι η μείωση και εξάλειψη της παρανομίας που υπάρχει στο οδικό δίκτυο και η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων