Θέματα ενέργειας και επενδύσεων στην ατζέντα των επαφών του Παπαναστασίου στο Λονδίνο

Τα θέματα της ενέργειας και των επενδύσεων θα αποτελέσουν αντικείμενο των επαφών και συζητήσεων που θα έχει σήμερα κα αύριο στο Λονδίνο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Παπαναστασίου μεταβαίνει σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα για διήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει, το απόγευμα, χωριστές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών BP και ExxonMobil.

Επιπλέον, θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή, στο ετήσιο συνέδριο του Economist "The Cyprus Investment Summit", καθώς και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου (How to Improve Cyprus Offering and Competitiveness), την οποία συνδιοργανώνουν η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο Invest Cyprus και ο σύνδεσμος Cypriots in the City.

Συγκεκριμένα, αύριο πρωί ο Υπουργός Ενέργειας θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στους παρευρισκoμένους τις εξελίξεις αναφορικά με τον τομέα των υδρογονανθράκων, αλλά και την προσπάθεια της Κυβέρνησης για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Το απόγευμα, ο κ. Παπαναστασίου θα συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου, παρουσιάζοντας τις κύριες πολιτικές που προωθεί το κράτος, όπως η συνεχής μετεξέλιξη τόσο της Στρατηγικής για προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων στη χώρα μας όσο και της Μονάδας Διευκόλυνσης Επιχειρήσεων που λειτουργεί στο Υπουργείο Ενέργειας, η οποία ορίστηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο και ως Υπηρεσία Ενιαίας Εξυπηρέτησης για την αδειοδότηση έργων ΑΠΕ.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί, επίσης, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου Πήτερ Δρουσιώτη.

Δειτε Επισης

Επαφές του ειδικού αντιπροσώπου του Τατάρ με αξιωματούχους στη Νέα Υόρκη
Δημόσια δαπάνη η κηδεία του Ξενοφώντα Καλλή με απόφαση Προέδρου-«Αφιέρωσε τη ζωή του για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων»
Σ. Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση δύο κρατών
Επαφές Ερτουγρούλογλου με αξιωματούχους του ΟΗΕ και ΥΠΕΞ Πακιστάν στη Νέα Υόρκη
Π. Κανάρη: Συνεχίζουν οι εντατικές προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού
Διμερή και διεθνή θέματα στη συνάντηση του Κόμπου με τον Ινδό ομόλογο του
ΥΠΑΜ: Στόχος μας η άρση της κατοχής και η απελευθέρωση της πατρίδας μας
Διπλό «όχι» Τατάρ σε Γκουτέρες για κοινή συνάντηση με ΠτΔ και διορισμό απεσταλμένου-Θετική η Άγκυρα
Ποντάρει σε δύο + μία δημαρχίες η ΕΔΕΚ-Σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής η συζήτηση
Κρίση ηγεσίας και πολιτικής-Οι συσχετισμοί διαχείρισης της ήττας σε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ