Αποκαλύψεις για την ηλικιωμένη που ήπιε χλωρίνη και πέθανε-Σκιές Δημητρίου για τις έρευνες

Σε αποκαλύψεις, σχετικά με το περιστατικό θανάτου ηλικιωμένης μετά από κατανάλωση χλωρίνης, ενώ βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προέβη ο δικηγόρος Αντώνης Δημητρίου, ο οποίος ανέφερε πως είναι πιθανό να της χορηγήθηκε από άλλη ασθενή, που περιφερόταν στους διαδρόμους του θαλάμου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση και επικαλούμενος κατάθεση, υπέδειξε πως στο κρεβάτι της ηλικιωμένης εντοπίστηκε πλαστικό μπουκάλι, που πιθανό να περιείχε χλωρίνη.

«Σύμφωνα με την υπεύθυνη θαλάμου, πιθανό να της χορηγήθηκε από άλλη ασθενή, η οποία κατά το δεδομένο χρόνο περιφερόταν εντός του θαλάμου. Αυτό που έγινε είναι ότι μία γιαγιά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, βρισκόταν στο θάλαμο μαζί με κάποιους άλλους. Απεβίωσε επειδή ήπιε χλωρίνη, στην καλύτερη των περιπτώσεων αν δεν το ήπιε μόνη της η γιαγιά, κάποιος το άφησε στο κομοδίνο. Λέει η Αστυνομία κάποια ενδεχομένως να περιφέρεται στους διαδρόμους και να πότιζε τον κόσμο χλωρίνη».

Ο κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε πως από τύχη δεν πέθανε άλλος ασθενής, ενώ όσον αφορά στις έρευνες της Αστυνομίας, σημείωσε πως επικοινώνησε μαζί του ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας και ζήτησε λεπτομέρειες. «Αλλά πήραμε επιστολή, τώρα πριν λίγες ημέρες ότι είναι αδύνατη η απόδοση ευθυνών σε οποιοδήποτε άνθρωπο και να ενημερωθεί το αρμόδιο Υπουργείο».

Ο δικηγόρος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, με τις ενέργειες των Αρχών, υπογραμμίζοντας πως τα αυτονόητα έγιναν δυσνόητα και υπάρχουν άρθρα του ποινικού κώδικα που έπρεπε να ακολουθήσουν, στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης.

«Ο υπεύθυνος βάρδιας τι έκανε και υπήρχαν μπουκαλάκια με χλωρίνη στο κομοδίνο του κόσμου ή κάποια περιφερόταν και πότιζε χλωρίνη στον κόσμο; Τι έκανε ο υπεύθυνος γιατρός; Τι έκανε η υπεύθυνη της καθαριότητας; Αν γίνονταν ανακρίσεις, κάπου θα είχαμε καταλήξει. Ο Διευθυντής του νοσοκομείου έχει και αυτός ευθύνη. Αν ήταν σε κάποιο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, θα το άφηναν έτσι; Αν πεθάνουμε συνεπεία αμέλειας ή δεν νοιαστεί κανένας, θα μείνουν όλοι στο απυρόβλητο;».

Δειτε Επισης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης-Τα επίσημα αποτελέσματα
Προβάδισμα 55%-60% για τον Στέφανο Κασσελάκη-Για καθαρή νίκη μιλούν στο επιτελείο του
Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-Στις 22:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Δημόσια δαπάνη η κηδεία του Ξενοφώντα Καλλή με απόφαση Προέδρου-«Αφιέρωσε τη ζωή του για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων»
Στη Θεσσαλία ελικόπτερα και πεζοναύτες σε ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας-Κλείνουν τα σχολεία
Με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο κρατούμενος από τις Κεντρικές-Υποβάλλεται σε επέμβαση
Απόψε η συναυλία στην μνήμη του Θανάση-Οι πολίτες ξανά στο πλευρό της οικογένειας
ΟΣΑΚ για Δέσποινα Ρούσου-«Εχθρική η προτροπή για παραπομπή της σε ιατροσυμβούλιο»