Θα ασκηθούν διώξεις για τη δολοφονία του Θανάση ή όχι; Η ώρα των ξεκάθαρων απαντήσεων

Θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον των τριών πρώην στελεχών της Αστυνομίας και του ιδιώτη ιατροδικαστή, σε βάρος των οποίων προέκυψαν αδικήματα για την συγκάλυψη της δολοφονίας του 26χρονου Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου ή όχι; Θα οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπως πρέπει, ή όχι; Θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν τον άτυχο 26χρονο ή άλλη μια «ορφανή» δολοφονία από δράστες και ηθικούς αυτουργούς; Πώς η Δημοκρατία και οι Αρχές της θα επανορθώσουν για τη συγκάλυψη ενός στυγερού εγκλήματος που για 17 ολόκληρα χρόνια επέμεναν πως πρόκειται για αυτοκτονία; Με ποιο τρόπο θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους ευθύνονται;

Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, ζητά ξεκάθαρες και όχι «θολές» απαντήσεις, η οικογένεια του Θανάση Νικολάου, που για 17 ολόκληρα χρόνια πάλευε για να αποδείξει πως το παιδί της δολοφονήθηκε, με το έγκλημα να συγκαλύπτεται, και δεν επρόκειτο για αυτοκτονία, όπως επέμενε και ξανά επέμενε όλα αυτά τα χρόνια η Αστυνομία, στα μέλη της οποίας αποδίδονται βαριές ευθύνες μέσα από το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, του οποίο παραδόθηκε στην Νομική Υπηρεσία, στις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Εκτότε, η χαροκαμένη μάνα αναμένει απαντήσεις ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα των ποινικών διώξεων, η οποία κατά την προηγούμενη συνάντηση της με τους Εισαγγελείς έφυγε από την Νομική Υπηρεσία απογοητευμένη, αφού διαπίστωσε, όπως η ίδια δήλωσε, πως δεν υπάρχει πρόθεση διώξεων. Κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, τότε, από τη μία εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, αφού πρόκειται για άλλο ένα πόρισμα, το οποίο, ενώ καταλογίζει ποινικές ευθύνες, μπαίνει στη συρτάρια, ενώ από την άλλη, για άλλη μια φορά, οι ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Και αυτό, σε μια περίοδο, που η Εισαγγελία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για μια σειρά από αποφάσεις και χειρισμούς της, που έχουν να κάνουν με πολύκροτες υποθέσεις, οι οποίες έκλεισαν, παρά το γεγονός πως είχαν προκύψει ποινικά αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελικά θέλουμε ή δεν θέλουμε Δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Θανάση;

Περίπου εννέα μήνες μετά την παράδοση του πορίσματος αλλά και το τελεσίγραφο του δικηγόρου της οικογένειας, Κρίς Τριανταφυλλίδη, ο οποίος με επιστολή του έδωσε προθεσμία μέχρι το τέλος Μάϊου ώστε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς τις προθέσεις της Νομικής Υπηρεσίας, πραγματοποιείται την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, συνάντηση με την οικογένεια του Θανάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νομική Υπηρεσία ζήτησε να έχει συνάντηση με την οικογένεια, η οποία όμως δεν επιθυμούσε να καθίσει για άλλη μια φορά στο τραπέζι του διαλόγου με τους Εισαγγελείς, αφού θεωρεί πως οι θεσμοί δεν συμβάλουν στην απονομή της Δικαιοσύνης έστω και με καθυστέρηση 17 ετών, αντιθέτως, ωστόσο μετά από πιέσεις από τους συμβούλους της, αποφάσισε να παραστεί στη συνάντηση για τελευταία φορά. Μια συνάντηση, στην οποία θα βρεθεί και ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος θα απαιτήσει ξεκάθαρες απαντήσεις, ώστε να διαπιστωθούν οι προθέσεις της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία σε περίπτωση που αποφασίσει να μην ασκήσει ποινικές διώξεις, τότε θα προχωρήσουν με ιδιωτικές ποινικές.

Σημειώνεται ότι στις ιδιωτικές ποινικές αυτοί που στρέφονται εναντίον των οποιονδήποτε κατηγορουμένων είναι οι παραπονούμενοι και όχι η Δημοκρατία, η οποία στην ουσία αποφασίζει να μην οδηγήσει την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Τριανταφυλλίδης στον REPORTER, το μαρτυρικό υλικό που ζήτησε η οικογένεια από την Εισαγγελία το είχαν λάβει, ωστόσο ζητούσε ενημέρωση για τους περαιτέρω χειρισμούς. «Το μαρτυρικό υλικό το έχουμε λάβει, δεν έγινε συνάντηση. Μετά την παραλαβή του μαρτυρικού υλικού, εμείς έχουμε στείλει επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα, για να μας ενημερώσουν για τους περαιτέρω χειρισμούς αυτής της υπόθεσης και τους είπαμε μέχρι τα μέσα με τέλη Μαΐου να μας ενημερώσουν, για να ξέρουμε αν θα προχωρήσει το κράτος ή εμείς ιδιωτικά. Δεν έχουν απαντήσει ακόμη για την πρόθεσή τους αν θα προχωρήσουν με διώξεις».

Στη συνέχεια, η Νομική Υπηρεσία όρισε ημερομηνία για συνάντηση με την οικογένεια, ώστε να ενημερωθεί, ωστόσο αναβλήθηκε και αυτή ορίστηκε την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

Στην επιστολή που στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία, η οικογένεια έχει θέσει δύο ζητήματα ενώπιον των Εισαγγελέων, καλώντας τους μέχρι το τέλος του μήνα να τους απαντήσουν. Το πρώτο ζήτημα, υπέδειξε ο κ. Τριανταφυλλίδης, είναι να ενημερώσουν την πλευρά της οικογένειας αν προτίθενται να διώξουν τα άτομα που κατονομάζονται στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, οι οποίοι ήταν οι υπεύθυνοι για να κάνουν τους έρευνες στο αρχικό στάδιο, μόλις εντοπίστηκε νεκρός ο Θανάσης και το έκαναν αμελώς. «Το δεύτερο είναι, επειδή υπάρχει αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας, που εργοδοτούσε εκείνους τους ανθρώπους, κατά ακολουθία του πορίσματος Μάτσα-Αλεξόπουλου, που τους διόρισε η Δημοκρατία και διαπιστώνουν ότι το παιδί το σκότωσαν και δεν αυτοκτόνησε, αν θα έρθουν στο Δικαστήριο να βγει απόφαση υπέρ της οικογένειας, ότι ναι η Δημοκρατία, μέσω αυτών των ανθρώπων ενήργησε αμελώς», ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελεσίγραφο από την οικογένεια του Θανάση για διώξεις-Επιστολή με δύο ερωτήματα

Δειτε Επισης

Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»