Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι φυσιοθεραπευτές

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί ως τη μια μετά το μεσημέρι, κατέρχονται σήμερα τα μέλη του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου, "μετά την έλλειψη ανταπόκρισης εκ μέρους του ΟΑΥ στην τελευταία προσπάθειά για επίλυση του θέματος και τη μη ουσιαστική παρέμβαση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας", αυτός αναγκάζεται να προχωρήσει σε μέτρα που δεν επιθυμεί, και αν το θέμα δεν πάρει το δρόμο της επίλυσης, θα προχωρήσει σε ολοήμερη στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

«O στόχος μας δεν ήταν ποτέ απλά η αύξηση του προϋπολογισμού για τη φυσιοθεραπεία αλλά ο σωστός υπολογισμός των αναγκαίων μονάδων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των δικαιούχων όπως αυτές διαμορφώνονται καθημερινά και που αδυνατούμε σαν κλάδος να ελέγξουμε», προστίθεται.

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών αναφέρει, επίσης, πως η πρακτική που ακολουθεί ο ΟΑΥ ταλαιπωρεί τους φυσιοθεραπευτές εδώ και ενάμιση χρόνο δείχνει έλλειψη σεβασμού προς ένα κλάδο 900 συμβεβλημένων επαγγελματιών υγείας.

Δειτε Επισης

Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού