Έρευνα για «υποκίνηση σε ανθρωποκτονία» κατά του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν

Η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν ερευνάται για «υποκίνηση ανθρωποκτονίας», για τον φόνο ενός δικηγόρου ο οποίος ζητούσε να διωχθεί ο Χαν για «ανταρσία».

Ο 70χρονος Χαν αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών αφότου διέλυσε την κυβέρνησή του πέρυσι τον Απρίλιο, καθώς καταψηφίστηκε από το κοινοβούλιο. Ο ίδιος απορρίπτει όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και υποστηρίζει ότι πρόκειται για σκευωρία εκ μέρους των πολιτικών αντιπάλων του.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του κόμματος Τεχρίκ-ε-Ινσάφ (PTI) του Χαν, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει την εξέλιξη.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι μπορεί να ασκηθεί δίωξη στον Ιμράν Χαν όταν και εάν φτάσει στα δικαστήρια η υπόθεση της δολοφονίας του Αμπντούρ Ραζάκ. Ο δικηγόρος είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να διωχθεί ο Χαν για «ανταρσία» επειδή διέλυσε την κυβέρνηση μετά την ψήφο μομφής στο κοινοβούλιο.

Ο Ραζάκ ήταν καθ’ οδόν για το δικαστήριο, χθες Τρίτη, όταν ένοπλοι που επέβαιναν σε ένα μηχανάκι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Ο γιος του, Σιράτζ Άχμαντ, που είναι επίσης δικηγόρος, είπε στην αστυνομία ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε από αγνώστους «με προτροπή του πρώην πρωθυπουργού».

Δεν είναι σαφές προς το παρόν πώς συνδέονται οι άγνωστοι δράστες με τον Χαν.

Την περασμένη εβδομάδα ο Χαν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για την κατηγορία της τρομοκρατίας, δηλαδή ότι υποκίνησε βίαιες ενέργειες εναντίον του στρατού από τους υποστηρικτές του που διαμαρτύρονταν μετά τη σύλληψη και την κράτησή του, στις 9 Μαΐου, για μια υπόθεση διαφθοράς.

Η σύλληψη του Χαν τότε προκάλεσε εκτεταμένες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίες από τους υποστηρικτές του, ορισμένοι εκ των οποίων λεηλάτησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ένα γεγονός που εγείρει φόβους για τη σταθερότητα του Πακιστάν εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Ο Χαν κατηγορεί τον στρατό και τη στρατιωτική κατασκοπεία ότι προσπαθούν ανοιχτά να καταστρέψουν το κόμμα του και λέει ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» πως θα τον δικάσουν σε στρατοδικείο και θα τον ρίξουν στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»