Ν. Χριστοδουλίδης για την επίθεση στην 25χρονη: Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά του εθνικισμού

Το δικό του μήνυμα για τα όσα λέγονται και ακούγονται, με αφορμή την επίθεση στην 25χρονη Τουρκοκύπρια, που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σχολιάζοντας τα περί ρατσιστικού επεισοδίου ανέφερε πως δεν επιθυμεί να ρίξει λάδι στη φωτιά του εθνικισμού.

Σε δηλώσεις του στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, Mediterraneo, στην επαρχία της Πάφου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως, «έκανα αρκετά σχόλια. Αυτό είναι το βασικό δικό μου μήνυμα. Ακούω τα σχόλια και από τις δύο πλευρές. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, η οποιαδήποτε άποψη είναι σεβαστή».

Προσθέτοντας ότι, «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είμαστε εδώ για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας, να τον επανενώσουμε, μέσα από τις συνομιλίες».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι, «όποιοι θεωρούν οι φαντάζονται ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν τους διαψεύδει και η ιστορία και θα τους διαψεύσει και το μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «ύστερα από αξιολόγηση οπτικού υλικού που παραλήφθηκε από τα κλειστά κυκλώματα βιντεο-παρακολούθησης και άλλα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, διαπιστώθηκε ότι μέλος της παρέας της 25χρονης, μετά την επίθεση εναντίον της, παρέλαβε από το όχημα του ένα ρόπαλο. Ο άνδρας εντοπίστηκε από την Αστυνομία και παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι κατείχε το συγκεκριμένο αντικείμενο και οι ανακριτές αναμένεται να σχηματίσουν εναντίον του ποινική υπόθεση, η οποία θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, για τα αδικήματα τα οποία διέπραξε, μεταξύ των οποίων και της παράνομης κατοχής και χρήσης επιθετικού οργάνου».

Η 25χρονη μετέβη το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου στο Παραλίμνι για συμπληρωματική κατάθεση, ενώ έγινε και αναγνωριστική παράταξη.

Την ίδια ώρα, από τα πλάνα από τα κλειστά κυκλώματα που αξιολογήθηκαν από την Αστυνομία φαίνεται ότι υπήρχε και τρίτο πρόσωπο μαζί με τα δύο άλλα πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν για την υπόθεση, και καταβάλλονται προσπάθειες για αναγνώριση και εντοπισμό του.

Παράλληλα, το τετραήμερο διάταγμα προσωποκράτησης των δύο υπόπτων λήγει την Πέμπτη 8 Ιουνίου και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Αστυνομίας, οι ανακριτές αναμένεται είτε να καταχωρήσουν την υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, είτε να ζητήσουν ανανέωση του διατάγματος.

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση