Έτοιμος για συνάντηση ακόμα και αύριο ο Χριστοδουλίδης, παραμένει άκαμπτος και αδιάλλακτος ο Τατάρ

Έτοιμος να συναντηθεί ακόμη και αύριο με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των πληροφοριών, ότι ο κατοχικός ηγέτης βάζει δύσκολα στον Κόλιν Στιούαρτ και αρνείται κάθε είδους συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθύμισε πως έχει εκφράσει την ετοιμότητα του να συναντηθεί με τον κ. Τατάρ, είτε για κοινωνική συνάντηση, είτε μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας επανέναρξης των συνομιλιών.

«Μάλιστα», υπέδειξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, «να σας πω ότι έχω προτείνει και μια από κοινού επίσκεψη στο ανθρωπιστικό εργαστήρι για το θέμα των αγνοουμένων, ένα θέμα που είναι ανθρωπιστικό, καθόλου πολιτικό και ευελπιστώ σύντομα να υπάρξει ανταπόκριση από μέρους του. Από δικής μου πλευράς και αύριο είμαι έτοιμος να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι προσπάθειες του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, να φέρει μαζί, σε μια πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, έχουν πέσει στο κενό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο λόγος για αυτό είναι η μη θετική ανταπόκριση από πλευράς του Τ/κ ηγέτη για μια από κοινού παρουσία του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ακόμη και σε μια εκδήλωση ή επίσκεψη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μια από τις τελευταίες προσπάθειες του επικεφαλής των ΗΕ στην Κύπρο είναι να φέρει τους δυο ηγέτες μαζί στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

Υπενθυμίζεται πως Χριστοδουλίδης και Τατάρ είχαν μια άτυπη συνάντηση, στην παρουσία του κ. Στιούαρτ, στα τέλη Φεβρουαρίου, πριν ο πρώτος αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε απευθύνει τότε στον κ. Τατάρ πρόσκληση για κοινωνική συνάντηση, ωστόσο δεν φαίνεται ο Τ/κ ηγέτης να είναι πρόθυμος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για μια τετ α τετ επαφή με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Στο μεταξύ, ο κ. Στιούαρτ αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τους δυο ηγέτες πριν τη μετάβασή του τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη, όπου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, για την κατάσταση στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ, ο Ε/κ διαπραγματευτής, Μενέλαος Μενελάου, και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Εργκούν Ολγκούν, συνεχίζουν τις τακτικές τους συναντήσεις, στην παρουσία του κ. Στιούαρτ, για συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν τις δικοινοτικές Τεχνικές Επιτροπές και μια γενικότερη ανασκόπηση των δεδομένων στο Κυπριακό και των προοπτικών που υπάρχουν.

Δειτε Επισης

Kάλεσμα Στεφάνου στην Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ακρίβεια
Απαντά εκ νέου για Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Καμιά θολούρα, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω»
«Γυναίκες έρχονται κουμπωμένες μέχρι το λαιμό, φοβισμένες να δείξουν το κατακρεουργημένο στήθος τους»
Για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ενημερώθηκε η ΔΕΣ Κύπρου-Αρμενίας
ΠτΒ: Aνάγκη ενσωμάτωσης έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό
Η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης ήταν μάταιη ισχυρίστηκε ο Τατάρ
Δρομολογούνται προσλήψεις για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ-Έτοιμη η μελέτη του ΥΠΕΣ για κατανομή χορηγίας στους δήμους
H νεκροτομή και η ανθρωπολογική εξέταση δίνουν απαντήσεις για τον ανθρώπινο σκελετό
Αντεπιτίθεται η Κυβέρνηση για συντάξεις ΠτΔ και υπουργών-«Η ίδια νομοθεσία για στελέχη κομμάτων που σήμερα βλέπουν αναλγησία σε άλλους»
Για ανάγκη προώθησης παραδοσιακών προϊόντων συζήτησε η Βουλή