Καταγγελίες για κακομεταχείριση αλλοδαπών στην Μεννόγεια-Διερεύνα βίντεο η Αστυνομία

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο από τα κρατητήρια Μεννόγειας, όπου μεταφέρονται αλλοδαποί, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην χώρα τους, μετά την απόρριψη των αιτήσεων τους για άσυλο και στα οποία οι αλλοδαποί διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους, αλλά και για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από τους αρμόδιους.

Σε τρία βίντεο που ανέβασε πρόσωπο από το Κόγνκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλει ότι συγκρατούμενοί του δέχονται επιθέσεις, ενώ τους χορηγούν ενέσεις παρά τη θέλησή τους.

Όπως ισχυρίζεται ο αλλοδαπός, σε ένα από τα βίντεο, όπου δείχνει άλλο κρατούμενο, του χορήγησαν ένεση παρά την θέλησή του, ενώ τον χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός του, με αποτέλεσμα να έχει μελανιές. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι ένα πρόσωπο πέθανε από την ένεση που του έκαναν και στη συνέχεια τον άφησαν αβοήθητο.

@romanrobin30 … the funniest thing is when someone is sleeping they come to check and they inject the person immiduately and they handcuff the peron down to the person coutry while the victim is uncouncious without cloths and take the victom silently while everyone is asleep please come to our rescue. A friend of mine died after the injection he didnt wake up and they left him dead. Pls come down to our rescue we seek protection not harm #cyprus #europetiktok #humanrightsmatter #help #srilankan #dubaiapi ♬ original sound - Roman Robin

Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, ενώ κοιμόταν άκουσε κάποιον να κλαίει γιατί τον χτυπούσαν και τον εξανάγκασαν να επιστρέψει στη χώρα του, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί δικαστική διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, προφανώς για το κατά πόσον δικαιούται ή όχι να του παραχωρηθεί άσυλο.

Στην ανάρτησή του υποστηρίζει ότι θέλουν να τον διώξουν, τον χτυπούν, ενώ του πήραν τα χρήματά του. Πίσω από τον καταγγέλοντα φαίνεται να υπάρχει ένταση με άτομα που κρατούνται στη Μεννόγεια και μέλη της Αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να διακρίνεται εάν προσπαθούν τα μέλη της Δύναμης να μεταφέρουν συγκεκριμένο πρόσωπο σε άλλο σημείο.

Εξάλλου, σε βίντεο πίσω από μια κλειστή πόρτα, που καταγράφει το ίδιο πρόσωπο, ακούγονται ουρλιαχτά από κρατούμενο και εκείνη τη στιγμή ένας αρμόδιος προσπαθεί να μπει μέσα, όμως η πόρτα δεν ανοίγει, αφού άλλο πρόσωπο την κρατά κλειστή.

Στη συνέχεια ζητά από τον υπεύθυνο να δει αν είναι ζωντανός και του λέει ότι προσπαθούν να τον σκοτώσουν, γι' αυτό το λόγο ουρλιάζει. Ακολούθως απευθυνόμενος στον υπεύθυνο, αναφέρει ότι θέλει να τον αφήσουν ελεύθερο, να πάει στον Καναδά, όπου βρίσκεται η σύζυγος και τα δύο παιδιά του.

Διερευνώνται οι καταγγελίες

Τα βίντεο από τη Μεννόγεια στάλθηκαν σε αρμόδιο στην Αστυνομία, το οποίο τα διαβίβασε στην ηγεσία της Δύναμης και τέθηκαν ενώπιον του Υπαρχηγού, ο οποίος με τη σειρά του θα ζητήσει ενημέρωση για όσα καταγγέλλονται.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, υπήρξε επικοινωνία με την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ώστε να δοθούν απαντήσεις για το κατά πόσον τα όσα καταγγέλλει ο αλλοδαπός ευσταθούν ή κατά πόσον συμβαίνει κάτι άλλο.

Πάντως, το ίδιο πρόσωπο ανέφερε αρμοδίως ότι ενδεχομένως να πρόκειται για τέχνασμα ώστε να παραμείνουν στην Κύπρο και να μην απελαθούν, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει από τη διερεύνηση. Σίγουρα οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και χρήζουν σωστής αξιολόγησης από τις Αρχές, ώστε να ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό και η αλήθεια να δει το φως της δημοσιότητας.

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα