Απαγόρευσαν στον δικηγόρο του Σενέρ Λεβέντ να βάλει «υποψηφιότητα» στα κατεχόμενα

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» απέρριψε την υποψηφιότητα του πρώην «δικαστή» και νυν δικηγόρου, Τατζιάν Ρέιναρ με το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) με το αιτιολογικό ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιος.

Οπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η Αβρούπα γράφει σήμερα ότι σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης, ο Ρεϊνάρ δεν πληροί τις προϋποθέσεις αφού δεν κατοικούσε στα κατεχόμενα επί 2 συνεχή χρόνια το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα των αναπληρωματικών «εκλογών».

Η εφημερίδα διερωτάται αν ο Ρεϊνάρ, ο οποίος ήταν «δικαστής» στην υπόθεση λιντσαρίσματος της εφημερίδας στις 22 Ιανουαρίου 2018 και αργότερα ήταν ο δικηγόρος της εφημερίδας μαζί με τη Μινέ Ατλί στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της Αβρούπα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είχε δεχτεί επιθέσεις ενάντια στην ζωή του, είναι στόχος εκδίκησης για τη στάση του. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο Ρεϊνάρ είχε μεταβεί για ένα διάστημα στον Καναδά, αλλά επέστρεφε συχνά στα κατεχόμενα.

Σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνική δικτύωσης, ο Τατζιάν Ρεϊνάρ ανέφερε ότι η απόφαση είναι άδικη. «Ως κάποιος που έχει περάσει 39 χρόνια από τη ζωή του στην Κύπρο, ο χρόνος που πέρασα ταξιδεύοντας πέρα δώθε με διακοπή μέσα και έξω για μια περίοδο 2 ετών μόνο λόγω εκπαίδευσης ερμηνεύθηκε ως ‘δεν ζει πλέον στην τδβκ, η μόνιμη κατοικία δεν είναι εδώ’ (ούτε οι συνθήκες της πανδημίας δεν ελήφθησαν υπόψη)», γράφει και σημειώνει ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσει. «Αντιθέτως, θα αναζητήσουμε τρόπους να κρατηθούμε περισσότερο σε αυτή τη χώρα. Είμαστε εδώ», τόνισε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΚΔ, Μινέ Ατλί σε ανάρτηση της στα ΜΚΔ επέκρινε την απόφαση και ανέφερε ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητα ενός ατόμου που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτή τη «χώρα» και έζησε εδώ.

«Σε άλλη απόφαση του συμβουλίου για μόνιμη κατοικία το 1990 εγκρίθηκε η υποψηφιότητα προσώπου που μάλιστα ίδρυσε κόμμα στην Τουρκία την αντίστοιχη περίοδο. Ας είναι. Η υποψηφιότητα του αγαπητού Τατζιάν για αυτές τις εκλογές μπορεί να έχει απορριφθεί. Ωστόσο, ο αγώνας συνεχίζεται. Ως κόμμα θα ανακοινώσουμε τα βήματα και τις αποφάσεις μας», πρόσθεσε η κ. Ατλί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»