Eλεύθερος την ίδια ημέρα ο συλληφθείς για τα περί σχεδίου δολοφονίας κρατικού αξιωματούχου

Από τη μία η Αστυνομία τέθηκε σε κινητοποίηση έπειτα από πληροφορίες περί σχεδιαζόμενης δολοφονίας σε βάρος κρατικού αξιωματούχου, που ενέπλεκαν αλλοδαπό καθώς και ένα κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών, από την άλλη ο ύποπτος που συνελήφθη αφέθηκε ελεύθερος μερικές ώρες αργότερα, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας, το ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνούσε πληροφορίες που έκαναν λόγω για εγκληματική ενέργεια σε βάρος κρατικού αξιωματούχου. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες της Αστυνομίας, έκαναν λόγο για σχέδιο που οργανώνεται από κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών, με εμπλοκή αλλοδαπού, ο οποίος είναι καλά γνωστός των Αρχών.

Στη βάση αυτών των πληροφορίων, η Αστυνομία, αφού τις έκρινε σοβαρές, οργάνωσε επιχείρηση με την συνδρομή του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, κατά την οποία συνέλαβε τον αλλοδαπό, τον οποίον ενέπλεκαν στο σχέδιο δολοφονίας, ο οποίος στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αρχηγείο για ανάκριση.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές από την Αστυνομία, ο αλλοδαπός συνελήφθη το πρωί, αλλά μετά από μερικές ώρες αφέθηκε ελεύθερος για αυτή την υπόθεση, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε σε βάρος του. Εντούτοις, παρέμεινε υπό κράτηση για άλλη υπόθεση, που αφορά τροχαία αδικήματα.

Μάλιστα, όπως μας αναφέρθηκε, δεν προέκυψε οτιδήποτε που να δικαιολογεί την προσαγωγή του ενώπιον Δικαστηρίου, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα ως προς τις πληροφορίες που λήφθηκαν, δεδομένου πως ο ύποπτος, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος την ίδια ημέρα.

Σημειώνεται, πως στο πρόσφατο παρελθόν, λήφθηκαν παρόμοιες πληροφορίες για πιθανή εγκληματική ενέργεια σε βάρος αξιωματούχων, που επίσης ενέπλεκαν κατάδικο, ωστόσο ούτε αυτές οδήγησαν κάπου, αφού δεν συνελήφθη και δεν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου οποιοδήποτε πρόσωπο. Ωστόσο, είχαν γίνει σχετικές έρευνες, μετά που οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας, χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε.

Πάντως, για τις έρευνες και τις πληροφορίες η υπουργός Δικαιοσύνης έτυχε ενημέρωσης.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από την οικία του στην Πάφο 24χρονος (pics)
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα-Η Χαμάς αποχωρεί χωρίς συμφωνία από το Κάιρο
Απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα 44χρονη (pic)
Ξεκάθαρος ο Αλέξανδρος Κληρίδης: Θάνατος αργός με ασθένεια στη Φυλακή, συνιστά απάνθρωπη μεταχείριση
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα απάτης με κρυπτονομίσματα-Συνελήφθη ένα πρόσωπο στη Λάρνακα