Θύμα κυβερνοεπίθεσης βρετανικές εταιρείες-Κλάπηκαν προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων

Προσωπικά στοιχεία δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων της αεροπορικής εταιρείας British Airways (BA), των καταστημάτων πώλησης καλλυντικών, ειδών υγιεινής και φαρμάκων Boots, καθώς και του BBC κλάπηκαν μετά από κυβερνοεπίθεση, όπως αποκαλύπτει η Daily Telegraph.

Η ηλεκτρονική επίθεση έγινε αρχικά αντιληπτή την περασμένη εβδομάδα και πιστεύεται ότι συνδέεται με Ρώσους χάκερ.

Η BA ενημέρωσε και τους 34.000 υπαλλήλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία πως η κλοπή αφορά τα στοιχεία όσων βρίσκονται στο μισθολόγιο των δύο αυτών χωρών.

Τα προσωπικά δεδομένα που υπονομεύθηκαν περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και άλλες πληροφορίες.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην αλυσίδα Boots, ενώ την επίθεση επιβεβαίωσε και το BBC χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στην περίπτωση της BA η κυβερνοεπίθεση συνδέεται με την εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες μισθοδοσίας, τη Zellis. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αυτή οργανώνει τα μητρώα μισθοδοσίας και σε άλλους μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες στη Βρετανία, όπως στο εθνικό σύστημα υγείας NHS και στην αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η επίθεση φέρει τα χαρακτηριστικά δράσης της ρωσόφωνης συμμορίας του κυβερνοχώρου που είναι γνωστή ως Clop.

Οι δράστες στόχευσαν ευάλωτο σημείο του λογισμού MOVEit που χρησιμοποιεί η Zellis για τη μεταφορά δεδομένων. Η ενημέρωση των επηρεαζόμενων εταιρειών έγινε από την εταιρεία που έχει αναπτύξει το λογισμικό, την Progress Software.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης εκεχειρίας με την Χαμάς
Επιστήμονες εντόπισαν τον μεγαλύτερο λευκό καρχαρία στη Φλόριντα
Σε επιφυλακή και η Τουρκία για το ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης–«Η τέφρα μπορεί να φτάσει εδώ»
Νέα ανακοίνωση της Honda Κύπρου για το θέμα με τους TAKATA-Διευκρινίσεις από την Galatariotis Motors
Ήττα του Έλον Μασκ σε γερμανικό δικαστήριο–Ζητά από το Χ να δώσει δεδομένα ενόψει των εκλογών
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κτυπά πυροσβέστη την ώρα που ρισκάρει τη ζωή του»-Ο ΣΥΠΥΚ καταδικάζει την βία
Τα σενάρια για την εξέλιξη των σεισμών στη Σαντορίνη-«Δεν υπάρχει περίπτωση για ηφαιστειακή έκρηξη»
Ρώσος Πρέσβης: Χιλιάδες Ρώσοι στα κατεχόμενα απευθύνθηκαν στο προξενικό τμήμα
Νετανιάχου: Σοκαριστική εικόνα των σκελετωμένων 3 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς
Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία