Ο Elon Musk και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη-Η αμύθητη περιουσία του

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, επέστρεψε στην κορυφή των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου, μετά την άνοδο της τιμής της μετοχής της πρώτης κατά 24% το Μάιο.

Η αστρονομική περιουσία του Musk σημείωσε αύξηση κατά 40,3% από πέρσι μέχρι φέτος, αγγίζοντας τα 192 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας είχε χάσει το Δεκέμβριο του 2022 τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH (Louis Vuitton) Bernard Arnault, όταν η αγορά της πλατφόρμας Twitter από τον Musk -έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων- έριξε κατακόρυφα την τιμή της μετοχής της Tesla.

Κατά συνέπεια, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πλούτου του Musk είναι συνδεδεμένο με τη μετοχή της Tesla, καθώς -σύμφωνα με τα δεδομένα του FactSet- έχει στην κατοχή του το 13% των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας της Καλιφόρνια. Ο Αμερικανός είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του Twitter και της διαστημικής εταιρείας SpaceX.

Η μετοχή της Tesla είχε πέσει στη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας διετίας τον περασμένο Νοέμβριο, στα 167,87 δολάρια, κυρίως επειδή ο Musk εξαργύρωσε μεγάλο μερίδιο των μετοχών του για να αποκτήσει το Twitter.

Μετά την επίσκεψη του Musk στην Κίνα την περασμένη Τρίτη (30/6), η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 1,38% την επόμενη ημέρa, στα 203,93 δολάρια. Ο Αμερικανός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Qin Gang και άλλους Κινέζους αξιωματούχους, διασφαλίζοντας ότι δεν θα αλλάξει τίποτα για την Tesla στην πολύ σημαντική για εκείνη αγορά της χώρας, παρά τις κλιμακούμενες εντάσεις στις διπλωματικές σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό.

Ο Qin διαβεβαίωσε τον Musk ότι η Κίνα είναι ανοιχτή στις εισαγωγές από ξένες επιχειρήσεις, και ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει στην Tesla φιλικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Αντίστοιχα, ο Musk δεσμεεύτηκε για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Tesla στην ασιατική χώρα.

Αυτά ήταν καλά νέα για τους επενδυτές της Tesla, που αντέδρασαν αυξάνοντας την τιμή της μετοχής της την επόμενη ημέρα. Και, κατά συνέπεια, και την περιουσία του Musk. Ο Arnault τώρα έπεσε στη δεύτερη θέση, με περιουσία 187 δισεκατομμυρίων, ενώ τρίτος είναι ο μεγιστάνας Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon.

Πηγή: carandmotor.gr

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών