Οργανωμένη η ρατσιστική επίθεση στο ντελιβερά-Στους έξι οι συλληφθέντες

Ένα καλοστημένο σχέδιο, πίσω από την άγρια επίθεση με ρόπαλα, σε βάρος διανομέα φαγητού, τα ξημερώματα της Κυριακής, βλέπει η Αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες, ώστε να εντοπίσει τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Την ίδια ώρα, για την υπόθεση συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα, ενώ τις προηγούμενες ώρες είχαν συλληφθεί άλλοι τρεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη σύλληψη ενός 14χρονου και δύο 15χρονων προχώρησε η Αστυνομία τη Δευτέρα, αφού μετά από μαρτυρία και δυνάμει δικαστικού εντάλματος, συνελήφθηκαν τρεις ακόμη ανήλικοι, 14 και 15 χρόνων, ανεβάζοντας σε έξι τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων για την υπόθεση.

Οι τρεις νέοι συλληφθέντες αναμένεται να ανακριθούν, επίσης  παρουσία δικηγόρου και των γονιών τους.

Βλέπουν οργανωμένη επίθεση οι Αρχές

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, από τις εξετάσεις διαφαίνεται πως οι νεαροί είχαν μελετήσει τις κινήσεις τους, πίσω από την υπόθεση, δεδομένου ότι είχαν καλέσει τον διανομέα σε συγκεκριμένη διεύθυνση και τον λήστεψαν. Από τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ώρες, ενώ οι δύο δεκαπεντάχρονοι, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, αφού κατηγορηθούν γραπτώς.

Πάντως, σημειώνεται πως οι δύο ανήλικοι είχαν σπεύσει μόνοι τους στην Αστυνομία, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, καθώς και παρουσία δικηγόρου και μαρτύρησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, το απόγευμα της Κυριακής. Για την υπόθεση τελεί υπό οκταήμερη κράτηση και ένας 22χρονος.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος διανομέας είχε μεταβεί σε συγκεκριμένη οδό, για την παράδοση φαγητού, όταν τον πλησίασαν τέσσερα πρόσωπα, που πρόταξαν μαχαίρι, με αποτέλεσμα αυτός να τραπεί σε φυγή με τα πόδια.

Οι δράστες απέσπασαν την μοτοσικλέτα, χρηματικό ποσό 120 ευρώ και την παραγγελία, αξίας 64 ευρώ.

Λίγο αργότερα ο 20χρονος ενημερώθηκε ότι η μοτοσικλέτα του βρισκόταν σε συγκεκριμένο σημείο, όπου μετέβη με άλλα δυο φιλικά του πρόσωπα, 34 και 38 χρόνων, για να την παραλάβει. Εντοπίστηκαν από ομάδα 15 προσώπων, που τους καταδίωξε και τους επιτέθηκε, με τον 20χρονο να διαφεύγει τελικά με την μοτοσικλέτα και να καταγγέλλει την υπόθεση στην Αστυνομία.

Οι δυο φίλοι του, ωστόσο, τραυματίστηκαν σοβαρά από τους αγνώστους και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Ο 34χρονος φέρει, μεταξύ άλλων τραυμάτων, κατάγματα προσωπικού κρανίου και κάταγμα δεξιού χεριού, ενώ ο 38χρονος φέρει κάταγμα επιγονατίδας, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα.

Μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, συνελήφθη χθες, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ένας 22χρονος, ο οποίος τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση. Ακολούθησε η σύλληψη των δυο 15χρονων.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται για εντοπισμό και σύλληψη και άλλων προσώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Δειτε Επισης

Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης