Αλλού γι' αλλού ο Τατάρ-«Πετυχημένη η ιστορία του ψευδοκράτους»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σε συνέντευξη του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Kanal 7, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία, όπου παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του Ερντογάν ο κ. Τατάρ είχε σειρά συναντήσεων με οργανωμένα σύνολα, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε τουρκικά ΜΜΕ.

Είπε ότι θα συνεχίσει η τ/κ πλευρά να επιμένει στην κυριαρχική ισότητα, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δίνει μεγάλη σημασία στην Κύπρο και εργάζεται για την αναγνώριση του ψευδοκράτους και την άρση των «εμπάργκο» κατά των Τ/κ.

Αναφέρθηκε και στο σχέδιο Ανάν λέγοντας ότι η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς τους Τ/κ αλλά συνεχίζει να στηρίζει την ε/κ πλευρά, παρά την απόρριψη του σχεδίου.

Ο κ. Τατάρ είπε ακόμα ότι κατά την εκδήλωση πριν την ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου είχε συνομιλίες και συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους, πολλοί εκ των οποίων ήταν απόφοιτοι παράνομων πανεπιστημίων που λειτουργούν στο ψευδοκράτος.

Το ψευδοκράτος "είναι μια πετυχημένη ιστορία", ανέφερε ο κ. Τατάρ, σημειώνοντας ότι ξεκίνησε από το τίποτε και έφτασε να είναι "τουριστικό και εκπαιδευτικό κέντρο με επενδύσεις".

Σε ερώτηση για την αναγνώριση του ψευδοκράτους είπε ότι η πιο σημαντική είναι η αναγνώριση από την Τουρκία, για την οποία το Κυπριακό αποτελεί «εθνική υπόθεση», ενώ στόχος της Τουρκίας είναι η προστασία της ταυτότητας του ψευδοκράτους και των αρχών του, όπως σημείωσε.

Αναφερόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο είπε ότι έδειξε τη στήριξη του στην πολιτική της τ/κ πλευράς με την παρουσία του στο άνοιγμα των Βαρωσίων, με την έκκληση του ενώπιον των ΗΕ για αναγνώριση αλλά και την προσπάθειά του για συμμετοχή της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, στον οργανισμό τουρκικών κρατών.

Ο Τ/κ ηγέτης αναμένεται να επιστρέψει στα κατεχόμενα το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λιού Γιαντάο: Κίνα και Κύπρος υποστηρίζουν σθεναρά η μία την άλλη σε θέματα κυριαρχίας,
Ισχυρισμοί Τατάρ για μη ανακοίνωση διάνοιξης σημείων διέλευσης-«Το ζήτημα θα είχε επιλυθεί εάν δεν επέμεινε ο Χριστοδουλίδης»
Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόθεση συμμετοχής της Κύπρου στο SAFE-Στην Κύπρο εκπρόσωποι της Αμυντικής Βιομηχανίας
Έτοιμος για συμφωνία o Χριστοδουλίδης για τα σημεία διέλευσης-Παρουσίασαν χάρτες τα Ηνωμένα Έθνη
Κλείδωσαν οι επόμενοι σταθμοί στο Κυπριακό-Με ΜΟΕ συνεχίζεται η συζήτηση μέχρι τις παράνομες «εκλογές»
Προς την ορθή κατεύθυνση θεωρεί τα αποτελέσματα της πολυμερούς ο Πρόεδρος-«Θα κριθούν στην πράξη»
Εξαιρετικά παραγωγική θεωρεί τη συζήτηση ο Γεραπετρίτης-«Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι αναγκαίο στον κόσμο»
Ορίστηκαν τα επόμενα ραντεβού στο Κυπριακό-Είδε πρόοδο ο ΓΓ, αποφασίστηκαν νέα ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής
Το μήνυμα του Κόστα πριν την Ολομέλεια για το Κυπριακό-«Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της»
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ