H ιστορία της μοναδικής γυναίκας υπουργού της Κυβέρνησης Ερντογάν

Γεννημένη στις Βρυξέλλες, είναι η νέα υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τουρκίας. H Mαïνούρ Οζντεμίρ, πρώην δημοτική σύμβουλος του cdH (Ανθρωπιστικό Δημοκρατικό Κέντρο) στο Σκαρμπέεκ και βουλευτής Βρυξελλών για δέκα χρόνια, ορίστηκε υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη νέα τουρκική κυβέρνηση, αναφέρει το δίκτυο rtbf.

Γεννημένη στις Βρυξέλλες το 1982, η Mαϊνούρ Οζντεμίρ, απόφοιτη του ULB στις πολιτικές επιστήμες, έλαβε μέρος το 2006, στις δημοτικές εκλογές. Εξελέγη με το cdH. Τον Ιούνιο του 2009 έγινε βουλευτής Βρυξελλών. Επανεξελέγη το 2014.

Αποβλήθηκε από το cdH μετά από δηλώσεις της για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν το 2015 τα βελγικά μέσα, είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Mαϊνούρ Οζντεμίρ αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή των Βρυξελλών το 2019, στο τέλος της δεύτερης θητείας της. Την επόμενη χρονιά, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, με τον οποίο ήταν κοντά, όπως επισημαίνει το rtbf, την όρισε Πρέσβη στην Αλγερία, θέση την οποία αφήνει για να αναλάβει υπουργική θέση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Αγωνία για κωπηλάτη που αγνοείται στη θάλασσα στην Κρήτη–Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
«Θερμική βόμβα» σαρώνει την Ευρώπη- Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αγγλία
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στον αέρα τροχόσπιτο στη Σαντορίνη
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Με αυτοθυσία αστυνομικός έσωσε μητέρα και παιδί που παρασύρθηκαν από τους ανέμους πάνω σε στρώμα θαλάσσης
Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου-Επιχειρούν πέντε πτητικά μέσα