Έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στην Ινδία-«Κανείς υπέυθνος δεν θα γλιτώσει»

Οι αρχές στην Ινδία προσπαθούσαν σήμερα να κατανοήσουν τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 288 ανθρώπους, διαβεβαιώνοντας ότι «κανένας υπεύθυνος» για το δυστύχημα δεν θα γλιτώσει.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για θύματα έχουν ολοκληρωθεί και τώρα έχουν ξεκινήσει οι ανακρίσεις για να εξακριβωθεί πώς ακριβώς σημειώθηκε το δυστύχημα.

Προς το παρόν επικρατεί σύγχυση, αλλά η εφημερίδα Times οf India, επικαλούμενη την προκαταρκτική έκθεση, αναφέρει σήμερα ότι «ανθρώπινο λάθος» ενδέχεται να προκάλεσε τη σύγκρουση των τριών τρένων, μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ινδίας.

Το Coromandel Express, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καλκούτα- Μαντράς, έλαβε άδεια να εισέλθει στην κεντρική σιδηροδρομική γραμμή, αλλά λόγω ανθρώπινου λάθους μπήκε σε άλλη στην οποία ήδη βρισκόταν εμπορική αμαξοστοιχία, εξηγεί η αστυνομία.

Το επιβατικό τρένο προσέκρουσε με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία. Τρία βαγόνια έπεσαν στη διπλανή σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν το πίσω μέρος ενός τρένου εξπρές που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μπανγκαλόρ- Καλκούτα. Αυτή η σύγκρουση προκάλεσε τις περισσότερες ζημιές, προσθέτουν οι Times.

Τουλάχιστον 288 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 900 τραυματίστηκαν. Αλλά ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί και να φτάσει τους 380 νεκρούς, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της πυροσβεστικής του κρατιδίου Οντίσα, τον Σουντχάνσου Σαράντζι.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης σταμάτησαν χθες το βράδυ, περίπου 24 ώρες μετά το δυστύχημα. «Όλα τα πτώματα και οι τραυματισμένοι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο του δυστυχήματος», δήλωσε αξιωματούχος του Μπαλασόρ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιρλανδία-Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες
Όμηρος της Χαμάς που απελευθερώθηκε δεν γνώριζε ότι η σύζυγος και οι κόρες του σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου
Πυρά Κατάρ σε Νετανιάχου-Προκλητική η πρόταση για παλαιστινιακό κράτος στη Σ. Αραβία
Απεξαρτήθηκαν από τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ρωσίας οι χώρες της Βαλτικής-«Ιστορική μέρα»
BINTEO: Ιερόσυλος χτύπησε στο Βατικανό-Βανδάλισε την Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Σιγή ιχθύος από Κρεμλίνο για την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Πούτιν-Ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει
Αποχώρησε ο ισραηλινός στρατός από τον διάδρομο της Νετζαρίμ υποστηρίζει η Χαμάς
Υποστηρίζει πως μίλησε με Πούτιν για την Ουκρανία ο Τραμπ-«Θέλει να σταματήσουν να πεθαίνουν άνθρωποι»
ΒΙΝΤΕΟ: Τρομακτικές στιγμές από τον ισχυρότατο σεισμό στην Καραϊβική-Σείστηκαν συθέμελα κτίρια
Έξι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε βάση της Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο