Ο άνδρας που πέρασε 93 ημέρες στο βυθό του Ατλαντικού αποκαλύπτει ότι σήμερα είναι «10 χρόνια νεότερος»

Ο Joe Dituri, γνωστός και ως Dr Deep Sea, έχει καταρρίψει το ρεκόρ για τον αριθμό των ημερών που ζει κάτω από το νερό στο πλαίσιο μιας δοκιμής για το τι κάνει ένα τέτοιο περιβάλλον στο ανθρώπινο σώμα.

Αν και η μελέτη έγινε εν μέρει για να βρεθούν "νέοι τρόποι για την αναβίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος", είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να μελετηθεί το πως επηρέασε το θαλάσσιο περιβάλλον την βιολογία του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα.

Ο Dituri δεν ήταν μόνος του εκεί κάτω, με επισκέψεις από άλλους επιστήμονες, ακόμη και μέλη της οικογένειάς του που κατάφεραν να βουτήξουν και να τον ελέγξουν, αλλά μία από τις σπουδαίες παρενέργειες της ζωής του είναι ότι, όπως λέει, τον έκανε "10 χρόνια νεότερο".

Αυτό δεν είναι απλώς μια άποψη για το πόσο καλό μπορεί να είναι να ξεφεύγεις από τα πάντα και να ζεις κάτω από τη θάλασσα για 100 ημέρες, αλλά υπάρχει πραγματικός ιατρικός λόγος που αισθάνεται τόσο πολύ καλύτερα.

Εδώ είναι το επιστημονικό κομμάτι, στο τέλος των χρωμοσωμάτων μας υπάρχουν αυτά τα πράγματα που ονομάζονται τελομερή, τα οποία βοηθούν να αποφύγετε την «καταστροφή» των αλυσίδων του DNA σας. Ωστόσο, όσο μεγαλώνετε τόσο μικρότερα γίνονται τα τελομερή.

Όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης, αλλά υπάρχουν κάποιες εξελίξεις στο μέτωπο της αντιγήρανσης που υποδηλώνουν ότι η παραμονή σε θάλαμο οξυγόνου υπό πίεση, όπως αυτός στον οποίο ζει ο Dituri για σχεδόν 100 ημέρες, μπορεί να επιμηκύνει εκ νέου τα τελομερή.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Ιερέας κατηγορείται για βεβήλωση ναού-Μετέτρεψε την εκκλησία σε μπαρ
ΒΙΝΤΕΟ: Άντρας σκαρφαλώνει χωρίς σχοινί σε ουρανοξύστη του Λονδίνου
Μοντέλο του OnlyFans ισχυρίζεται ότι συνευρέθηκε ερωτικά με εργαζόμενους της Meta για να... ξεμπλοκάρουν το Instagram της
ΒΙΝΤΕΟ: YouTuber έφαγε 48 κομμάτια πίτσα και έσπασε το ρεκόρ
ΒΙΝΤΕΟ: Διευθύντρια νηπιαγωγείου στρίμωξε παιδιά σε ένα μικρό αυτοκίνητο στο Ουζμπεκιστάν
Επιμένουν στο Μεξικό για τους... εξωγήινους-«Αυθεντικοί» οι σκελετοί λένε επιστήμονες μετά από ακτινογραφίες
Η αγκαλιά μιας 38χρονης μητέρας με τον έφηβο γιο της έχει γίνει viral και οι αντιδράσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Σέρφερ έβγαλε τον πύθωνά του βόλτα στη θάλασσα
Πονηρός καθηγητής σκέφτηκε ένα κόλπο για να «τσακώσει» τους φοιτητές που αντέγραφαν στις εξετάσεις
Ο απίστευτος λόγος που τεράστιοι ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη δεν έχουν παράθυρα