Έχασε 40 κιλά μέσα σε έναν χρόνο και περιγράφει το ταξίδι της-Απίστευτη μεταμόρφωση

Μια γυναίκα που έφτασε να ζυγίζει 105 κιλά περιγράφει το ταξίδι της στην απώλεια βάρους, κάνοντας μικρές «αλλαγές στον τρόπο ζωής της». Τώρα ζυγίζει 65 και καλεί κι άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

Η 27χρονη Λόρεν Πολίσκεϊ, από το Αρκάνσας των ΗΠΑ, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια σωρεία προβλημάτων ψυχικής υγείας μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού, του γιου της Τζον το 2018.

ginaika-apoleia-kilon-taxidi.jpg

Όπως λέει ένιωθε «μόνη» και «δυστυχισμένη» καθώς προσπαθούσε να διαχειριστεί τη φροντίδα του νεογέννητου, το οποίο διαγνώστηκε με επιληψία και είχε καθημερινά κρίσεις, ενώ παράλληλα φρόντιζε και τη δική της υγείας.

Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει να ζυγίζει πάνω από 100 κιλά, αλλά όταν χτύπησε η πανδημία του κορωνοϊού, χτύπησε μέσα της ένα καμπανάκι. Η Λόρεν αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της και να βάλει τον εαυτό της σε προτεραιότητα – χώρισε από τον σύζυγό της και ξεκίνησε μια «αποστολή να είναι ξανά ευτυχισμένη και υγιής».

Μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να χάσει 60 κιλά και πιστώνει την εντυπωσιακή μεταμόρφωσή της σε δύο πράγματα – έγινε πιο δραστήρια και έκοψε μερικές ανθυγιεινές τροφές.

«Ξέχνα το, η ζωή είναι πολύ μικρή για να είσαι δυστυχισμένη»

Μιλώντας πρόσφατα στο Newsweek, η Λόρεν περιέγραψε πώς έπεσε σε κατάθλιψη μερικούς μήνες μετά τη γέννηση του γιου της. «Ένιωθα τόσο μόνη και εγκλωβισμένη μέσα σε ένα σπίτι. Μισούσα τη ζωή μου και η εξωτερική μου εμφάνιση αντανακλούσε τον εσωτερικό μου κόσμο» είπε.

ginaika-kila-prin-meta-sikonei-gio.jpg

«Η ψυχική μου υγεία έφτασε στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών, οπότε ζήτησα διαζύγιο και άρχισα να φροντίζω ξανά τις δικές μου ανάγκες, τις οποίες είχα παραμελήσει για πολύ καιρό. Πάντα έβαζα τους άλλους σε προτεραιότητα, αλλά ποτέ δεν αφιέρωσα χρόνο για να φροντίσω τις δικές μου ανάγκες. Έπρεπε να γίνω κομμάτια για να πω: ‘Ξέχνα το, η ζωή είναι πολύ μικρή για να είσαι δυστυχισμένη’. Έτσι, άλλαξα εντελώς τον τρόπο ζωής μου, μέσα και έξω. Μπήκα σε μια αποστολή να γίνω ξανά ευτυχισμένη και υγιής».

Τι άλλαξε στη ζωή της και έχασε 40 κιλά μέσα σε ένα χρόνο

Όσο για το πώς έχασε τα κιλά, η Λόρεν εξήγησε ότι το κλειδί της επιτυχίας της ήταν ότι δεν συμμετείχε σε πράγματα όπως οι «προσωρινές δίαιτες» και πως δεν προσπάθησε να αλλάξει τα πάντα μονομιάς. Αντιθέτως, επικεντρώθηκε σε μικρότερα, πιο μακροπρόθεσμα βήματα για να βελτιώσει τον τρόπο ζωής της.

Ξεκίνησε κάνοντας βόλτες στη γειτονιά της και σύντομες ασκήσεις στο σπίτι – και μέσα σε πέντε εβδομάδες έχασε 7,5 κιλά. Στη συνέχεια, άρχισε να παρακολουθεί πόσες θερμίδες κατανάλωνε καθημερινά και μείωσε την πρόσληψη ζάχαρης και υδατανθράκων. Άρχισε επίσης να πίνει περισσότερο νερό και απέκλεισε την καφεΐνη.

ginaika-kila-prin-meta-selfie.jpg

«Φυσικά, υπήρχαν και διακυμάνσεις και σε κάθε εμπόδιο, πρόσθετα μια νέα αλλαγή στον τρόπο ζωής ή μια υγιεινή συνήθεια για να ξαναγυρίσει η ζυγαριά» λέει. «Όταν άρχισα να μετράω τις θερμίδες τότε κατάλαβα πώς το βάρος μου είχε ξεφύγει τόσο πολύ από τον έλεγχο. Έπαιρνα 1.200 θερμίδες μόνο από τον καφέ και την κρέμα φουντουκιού».

36

Πρόσθεσε ότι πλέον αποφεύγει να τρώει τροφές όπως «ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες και γαλακτοκομικά» και έχει βρει «νόστιμα» αλλά «πιο υγιεινά υποκατάστατα» για όλα αυτά.

Viral στο TikTok

Η 27χρονη έχει καταγράψει το εντυπωσιακό ταξίδι της απώλειας βάρους στο διαδίκτυο και έχει γίνει viral στην πορεία, κερδίζοντας περισσότερους από 427.000 followers στο λογαριασμό της στο TikTok.

Τώρα, ελπίζει πως το να μοιραστεί την ιστορία της στο διαδίκτυο θα εμπνεύσει κι άλλους να μπουν σε φόρμα. «Θέλω να πω στις γυναίκες πως η ζωή τους δεν έχει τελειώσει και πως είναι δυνατόν να λάμψουν σε οποιαδήποτε ηλικία και αφού αποκτήσουν μωρά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πούμε ‘φτάνει πια’ και να συνειδητοποιήσουμε πως η αυτοφροντίδα είναι εξαιρετικά σημαντική. Μερικές φορές μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως δεν είμαι εκεί που ήμουν κάποτε. Αγαπώ πλέον τον εαυτό μου και μετανιώνω που παραμέλησα τις ανάγκες μου τόσο πολύ. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου που κατάφερα να βγω με νύχια και με δόντια από την καταθλιπτική, παχύσαρκη τρύπα στην οποία είχα πνιγεί».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Γερμανός δισεκατομμυριούχος που είχε κηρυχθεί νεκρός το 2021 ίσως ζει κρυφά στη Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο 3.000
Ζευγάρι πήρε διαζύγιο επειδή οι δικηγόροι τους πάτησαν λάθος κουμπί
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Πατέρας στις ΗΠΑ δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή
Μυστήριο με άψυχο σώμα που βρέθηκε σε εκκλησία στην Ιταλία-Η στολή βρικόλακα και το κυνήγι φαντασμάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Έπιασε την πολιτικό σύζυγό του στο κρεβάτι με βουδιστή μοναχό που είχαν υιοθετήσει
ΒΙΝΤΕΟ: Πιγκουινάκια βουτούν από 15 μέτρα ύψος για το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό