ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στο Παρίσι-Τεθωρακισμένα στους δρόμους, καταστροφές και νεκρός διαδηλωτής

Στις φλόγες τυλίχθηκε το εμπορικό κέντρο Croix-Blanche, νότια του Παρισιού και συγκεκριμένα στον νομό Σεν-ε-Μαρν, στο πλαίσιο των ταραχών που έχουν ξεσπάσει για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ, από αστυνομικά πυρά.

Η πυροσβεστική εξακολουθεί να επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ωστόσο το εμπορικό κέντρο της Με-συρ-Σεν, που υπάγεται στην Ιλ-ντε-Φρανς, να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Ήδη, από την έναρξη της πυρκαγιάς, στη 1:15 τα ξημερώματα, σημαντικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Ωστόσο οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε όλα τα κτήρια του εμπορικού κέντρου που είχε 30 καταστήματα. Στις 9 το πρωί, η πυροσβεστική εξακολουθούσε να επιχειρεί.

Την ίδια ώρα, νεαρός άνδρας που πήδηξε από κτίριο όταν όροφος σούπερ μάρκετ, χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια των ταραχών χθες το βράδυ, πέθανε, μετέδωσε την Παρασκευή η τηλεόραση BFM.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 19χρονο, που συμμετείχε σε διαδήλωση και ο οποίος έπεσε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων, ενώ βρισκόταν στη στέγη ενός καταστήματος Lidl στο Petit-Quevilly του προαστίου Seine-Maritime της Νορμανδίας το βράδυ της Πέμπτης (29/6).

Προβλήματα υπήρξαν και από τον καπνό, με αποτέλεσμα ο δήμος να πάρει την απόφαση να κλείσει τα σχολεία Καμί και Αμπέιγ. Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

Βίντεο και φωτογραφίες από το εμπορικό κέντρο να φλέγεται έχουν ήδη δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των ταραχών, διευκολύνοντας τη διοργάνωση διαμαρτυριών.

Γι’ αυτό κάλεσε τις πλατφόρμες να περιορίσουν τα βίντεο με αναπαραγωγή βανδαλισμών και να κοινοποιήσουν την ταυτότητα συγκεκριμένων χρηστών.

Στην περιοχή που βρίσκεται το εμπορικό κέντρο είχε ήδη στοχοποιηθεί το δημοτικό αστυνομικό τμήμα και είχαν πυρολυθεί κάδοι απορριμμάτων.

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε γνωστό ότι κατεβάζει τεθωρακισμένα στους δρόμους, μετά και από την τρίτη νύχτα χάους και βίαιων επεισοδίων που έζησε η γαλλική πρωτεύουσα και αρκετές πόλεις, ύστερα από τον θάνατο του 17χρονου, Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού.

27375211.width-800

27376939.width-800

27376948.width-800

Δειτε Επισης

Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
Η συγκλονιστική ιστορία μιας ατρόμητης κοπέλας που σκότωσε πάνω από 100 ναζί με μια πανέξυπνη τεχνική
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο-Ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές