Πρώτη καταδίκη αγοράς υπηρεσιών σεξουαλικής φύσεως από θύμα εμπορίας προσώπων

Ποινή φυλάκισης έξι ετών, τριών ετών και τεσσάρων μηνών αντίστοιχα επέβαλε την Παρασκευή το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε τρία πρόσωπα, μέλη κυκλώματος εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου θύματος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι σε αδικήματα βάσει του Νόμου της Εμπορίας Προσώπων και του Ποινικού Κώδικα, με τον πρώτο κατηγορούμενο να καταδικάζεται σε έξι χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, για σεξουαλική εκμετάλλευση ενηλίκου, για παρακράτηση προσωπικών εγγράφων, οικονομική βία, βιασμό, απόπειρα βιασμού και μαστροπεία.

Συμπληρώνεται ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για απειλή, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για χρήση υπηρεσιών σεξουαλικής φύσεως από θύμα εμπορίας προσώπων (για πρώτη φορά καταδικάζεται πελάτης σε υπόθεση εμπορίας προσώπων) και για βιασμό.

Όπως αναφέρεται, η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 11/11/2021 από 18χρονη νεαρή, η οποία αφού έτυχε χειρισμού από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας προσώπων.

Προστίθεται ότι λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων της εν λόγω υπόθεσης και κατόπιν συνεργασίας και συνδιαχείρισης της περίπτωσης με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, η 18χρονη παραπέμφθηκε για φιλοξενία σε καταφύγιο θυμάτων εμπορίας προσώπων, αφού λήφθηκαν υπόψη θέματα που άπτονταν της ασφάλειας και προστασίας της.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, δύο από τους τρεις κατηγορούμενους παρέμειναν υπόδικοι κατόπιν σχετικού διατάγματος του Δικαστηρίου, εκ των υστέρων όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση διερευνήθηκε από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και το ΤΑΕ Λευκωσίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ