Επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Βουλής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Lindsay Hoyle. Η κ. Δημητρίου θα μεταβεί στο Λονδίνο την Κυριακή 2 Ιουλίου και θα επιστρέψει στην Κύπρο τα ξημερώματα της Πέμπτης, 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Πρόεδρος του κοινοβουλίου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, τους Προέδρους των Επιτροπών Εξωτερικών, Παιδείας, και Γυναικών και Ισότητας της Βουλής των Κοινοτήτων Αlicia Kearns, Robin Walker και Caroline Nokes, αντίστοιχα, και μέλη των τριών Επιτροπών.

Η κ. Δημητρίου θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο του Κλάδου Ηνωμένου Βασιλείου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου Dame Maria Miller και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Sir Roger Gale, επικεφαλής της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, και μέλη της Ομάδας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή της κ. Δημητρίου και θα διοργανώσει εκδήλωση, στην οποία η κ. Δημητρίου θα είναι η κύρια ομιλήτρια, με θέμα «Κύπρος – Ηνωμένο Βασίλειο: προκλήσεις και ευκαιρίες». Η Πρόεδρος της Βουλής θα παρακολουθήσει, εξάλλου, μέρος της εβδομαδιαίας διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων προς τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου από μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Κατά την παραμονή της στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον Πρόεδρο Χρίστο Καραολή και μέλη του Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο κοινωφελές ίδρυμα Olive Branch Aid, στη φωλιά του Σωματείου «Αλκυονίδες Ηνωμένου Βασιλείου» καθώς και στο κέντρο της κυπριακής κοινότητας στο Wood Green.

Περαιτέρω, θα έχει χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδέσμου Αμμοχώστου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Εθνικού Συμβουλίου Κυπρίων Βρετανίας.

Την Πρόεδρο της Βουλής θα συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, Τασούλα Ιερωνυμίδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων, Μαρίνα Αδαμίδου, η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Χριστιάνα Σολομωνίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, Λουκία Μούγη.

Δειτε Επισης

«Όσοι δεν φορούσαν ζώνη εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι»-Η μαρτυρία επιβάτη από την πτήση-τρόμου
Κρίσιμος τραυματισμός δεκαπεντάχρονου-Έπεσε από ύψος 16 μέτρων, βρισκόταν στην ταράτσα κτιρίου
Στην τελική ευθεία οι έρευνες της Αστυνομίας για την Μονή Αββακούμ-Εξελίξεις εντός ημερών
Ισόβια στον δολοφόνο της 19χρονης στον Πειραιά-«Είχα πιει αλκοόλ και ναρκωτικά και την πυροβόλησα»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ έχει κάθε συμφέρον να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού
Χ. Στυλιανίδης: Μόνη οδός για επιβίωση των Κυπρίων η συμμετοχή στην ΕΕ
Βλέπει σκοπιμότητα πίσω από τον θάνατο της 77χρονης η Αστυνομία-Διερευνάται ανθρωποκτονία
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος
Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη (pics)
Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του σχέδιου Αμάλθεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος