Δευτεροετής από τη Λευκωσία ο 20χρονος Εύελπις που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης

Δευτεροετής από τη Λευκωσία ο 20χρονος Εύελπις, που έχασε τη ζωή του, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείο Άμυνας, αναφέρει πως του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια και εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως, το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής και όπως μετέδωσαν ελλαδικά μέσα συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας 7 χιλιομέτρων, με τις ίδιες πηγές να λένε ότι ο άτυχος 20χρονος είχε υποβληθεί και περάσει από κάθε προβλεπόμενη υγειονομική εξέταση.

Θλίψη Προέδρου για τον θάνατο του Εύελπι

Θλίψη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης για τον θάνατο του 20χρονου Έυελπι. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος έγραψε «εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Υπουργός Άμυνας: Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου

Σε ανάρτηση του ο υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, αναφέρει, «απέραντη οδύνη και θλίψη πλημμυρίζει από το πρωί όλους εμάς στην Εθνική Φρουρά. Χάσαμε ένα δικός μας παιδί. Χάσαμε ένα πολύ υποσχόμενο Εύελπι, που σίγουρα θα γινόταν ένας άξιος και καταξιωμένος αξιωματικός.

Ως Υπουργός Άμυνας μαζί με τον Αρχηγό της ΕΦ επικοινωνήσαμε από το πρώτο λεπτό με την οικογένεια και τον πατέρα του Εύελπι μας. Θα είμαστε κοντά τους και θα συνδράμουμε ότι είναι αναγκαίο. Θα είμαστε αρωγοί των οικείων του σε ότι χρειαστούν.

Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου. Από σήμερα πέραν από τους δικούς σου και όλοι εμείς η μεγάλη σου οικογένεια στην ΕΦ θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε στις προσευχές μας.Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο».

Θλίψη Προέδρου της Βουλή

Σε ανάρτηση της η Πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει πως, «εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον αδόκητο χαμό του 20χρονου λεβέντη Ευέλπιδος. Ειλικρινή συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και στους οικείους του».

Συλλυπητήρια ΔΗΣΥ

«Με βαθιά θλίψη και συγκλονισμό ενημερωθήκαμε για την απώλεια του δευτεροετή Ευέλπιδος, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τη ζωή του. Είναι πραγματικά μια ημέρα θρήνου για την Εθνική Φρουρά η σημερινή και είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτεία θα μεριμνήσει για όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία και με τις ελληνικές αρχές, ως προς τη διερεύνηση του συμβάντος. Ηγεσία και στελέχη του ΔΗΣΥ εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Συλλυπητήρια ΔΗΚΟ

«Είναι με οδύνη και συγκλονισμό που έχουμε πληροφορηθεί για τον ξαφνικό θάνατο του δευτεροετή 20χρονου Εύελπι από τη Λευκωσία, στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη Ρεντίνα. Η ηγεσία, οι αξιωματούχοι και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα.

«Είναι μια μαύρη μέρα για την Εθνική Φρουρά και την Κύπρο»

«Τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του 20χρονου Ελληνοκύπριου  Εύελπι, ο οποίος έχασε τη ζωή του ξαφνικά κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στην Ρεντίνα, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και τα στελέχη της Παράταξης», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Παράταξη.

Προσθέτοντας πως, «είναι μια μαύρη μέρα για την Εθνική Φρουρά και την Κύπρο η οποία θρηνεί την απώλεια, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι ελληνικές αρχές θα διερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας και η Κυπριακή Δημοκρατία θα σταθεί αρωγός στους οικείους του άτυχου δευτεροετή Εύελπι».

Δειτε Επισης

Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών-Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο