Απαντά στις επικρίσεις για την ανταρσία Πριγκόζιν ο Λαβρόφ-«Αν αμφιβάλουν δικό τους πρόβλημα»

Η Ρωσία έβγαινε πάντα ισχυρότερη και πιο ανθεκτική από τις όποιες δυσκολίες, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτηθείς για την σταθερότητα της χώρας του έπειτα από την σύντομη ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λαβρόφ είπε ότι η αντίδραση πολλών δυτικών αξιωματούχων απέναντι στην ανταρσία των ανδρών του Γεβγκένι Πριγκόζιν -- ο οποίος έχει δηλώσει ότι κατέρρευσε το προσωπείο της ρωσικής ισχύος-- δείχνει έμμεσα ότι οι ίδιοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε πόλεμο με την Μόσχα.

"Δεν έχουμε να εξηγήσουμε τίποτα, ούτε να δώσουμε σε κανέναν διαβεβαιώσεις. Ενεργούμε με διαφάνεια, ο πρόεδρος και όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην χώρα μας έχουν μιλήσει για το θέμα αυτό. Αν υπάρχουν αμφιβολίες στη Δύση, είναι δικό σας το πρόβλημα. Η Ρωσία ανέκαθεν αναδυόταν πιο ανθεκτική και ισχυρότερη έπειτα από τις όποιες δυσκολίες", τόνισε ο ίδιος.

Ο ανώτατος ρώσος διπλωμάτης είπε ακόμη ότι η ίδια η Μόσχα αμφιβάλλει για τις ικανότητες πολλών δυτικών πολιτικών.

Ο Λαβρόφ έκανε έκκληση για διεύρυνση της συμμετοχής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε ασιατικές, αφρικανικές και λατινοαμερικανικές χώρες για να να σπάσει, όπως την χαρακτήρισε, η δυτική κυριαρχία στον κόσμο.

"Η πλειονότητα του κόσμου δεν θέλει να ζει σύμφωνα με τους δυτικούς κανόνες", σημείωσε.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε την κατηγορία της Μόσχας ότι η Δύση, ειδικά οι ΗΠΑ, επιχειρεί να εμποδίσει την Ρωσία και την Κίνα να ενεργούν ανεξάρτητα σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκάλυψη Reuters: Με προφορική εντολή του Χέγκσεθ είχαν παγώσει οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Το ξέκοψε ο Κάρνεϊ στον Τραμπ-«Ο Καναδάς δεν πωλείται»
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Περίπου 30 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιούπολη του Σιατλ
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία
Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν μετά από ανταλλαγή με Ρώσους
ΒΙΝΤΕΟ: Πυκνό σύννεφο σκόνης στο Ιράν ανάγκασε εκατομμύρια πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους
Ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά στην Υεμένη-Προηγήθηκε εντολή εκκένωσης
Δεύτερη ψηφοφορία στη Γερμανία για την εκλογή Μερτς στην καγκελαρία