Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις, επαναφέρεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Αποκατάστασης

Μετά από επανειλημμένες διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες αλλαγές και επανέφερε στη Βουλή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την ίδρυση, λειτουργία, έλεγχο και εποπτεία των Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Υπουργός Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Υπουργός Υγείας εκφράζει την προσδοκία πως η συζήτηση στο επίπεδο της Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ολοκληρωθεί άμεσα, προκειμένου το νομοσχέδιο να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Το νομοσχέδιο, σημειώνει, έρχεται να καλύψει το κενό στη διασφάλιση παροχής υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης υψηλής ποιότητας και ρύθμισης της αδειοδότησής τους, εν όψει και της ένταξης των υπηρεσιών αυτών στο Γενικό Σύστημα Υγείας, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της κοινωνίας και επιτακτική επιστημονική ανάγκη.

Σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας σκοπός του Νομοσχεδίου είναι η ρύθμιση της ίδρυσης, λειτουργίας και ελέγχου των Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, τα οποία παρέχουν σε ασθενείς και άτομα με αναπηρία υπηρεσίες αποθεραπείας και αποκατάστασης, ώστε να τα καταστήσουν ικανά να μειώσουν τη διάρκεια νοσηλείας τους, να πετύχουν και να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, και να ενταχθούν ή/και να επανενταχθούν στην κοινωνία, με τις κατά το δυνατόν μεγαλύτερες σωματικές, πνευματικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δυνατότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμά της μετά από φωτιά στην Πάφο-Διασώθηκε μαζί με τον σκύλο της
Από Συλλούρη αλλά και βουλευτές δεχόταν τηλεφωνήματα ο τότε ΓΔ του ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις-«Ζητούσαν επισπεύσεις»
Πρόστιμο 33 χιλ. ευρώ σε 48χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα-Εντοπίστηκαν από 800 κούτες (pics)
Μόνο ηλεκτρονικά εγγραφές για 2025-2026 σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
Χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης περιοχές στη Λάρνακα-Πότε θα επανέλθει
Μη παραδοχή απάντησαν στις κατηγορίες Μάριος Δημητριάδης και άλλοι οκτώ για τα χρυσά διαβατήρια
Εγκαύματα υπέστησαν οι ένοικοι της οικίας που κάηκε στη Μαλούντα-Προσπαθούσαν να ετοιμάσουν φαγητό
Τέθηκε υπό κράτηση ο 35χρονος για την απόπειρα φόνου εναντίον δύο γυναικών σε φαρμακείο στην Πάφο
Κατ' άρθρον συζήτηση στην Επ. Παιδείας για ξενόγλωσσα προγράμματα δημόσιων πανεπιστημίων
Γ. Παναγιώτου: Πρωτιά Κύπρου στην ΕΕ στη μείωση της ανεργίας, η θετική πορεία θα συνεχιστεί