Πώς τοποθετείται το Υπουργείο Υγείας για την ασπαρτάμη μετά τον παγκόσμιο συναγερμό

Η Κυπριακή Δημοκρατία ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές που δίδει η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντίνου, ο οποίος κλήθηκε να τοποθετηθεί εκ μέρους του Υπουργείου, για τον παγκόσμιο συναγερμό που κτύπησε σε σχέση με την ασπαρτάμη.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται τον ερχόμενο μήνα να γνωστοποιήσει ότι το γλυκαντικό ασπαρτάμη είναι πιθανό να αποτελεί καρκινογόνα ουσία.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε στο ΚΥΠΕ ότι «στο παρόν στάδιο δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επί του θέματος», για να σημειώσει ότι «σε κάθε περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές που δίδει η EFSΑ».

Τόνισε ότι «εάν υπάρξει οτιδήποτε νεότερο το Υπουργείο Υγείας θα τοποθετηθεί επί του θέματος».

Σημειώνεται πως η ασπαρτάμη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά και μη θερμιδογόνα γλυκαντικά στον κόσμο, η οποία προστίθεται ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά, με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Η ασπαρτάμη χρησιμοποιείται σε προϊόντα όπως τα αναψυκτικά διαίτης, τσίχλες χωρίς ζάχαρη και ποτά.

Δειτε Επισης

Πυραυλικές επιθέσεις στο Κασμίρ από την Ινδία-Το Πακιστάν απειλεί με απάντηση
Φωτιά στο λιμάνι Λεμεσού-Ισχυρές εκρήξεις και αναστάτωση (vids)
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ