Διπλό το φονικό στη Λεμεσό-Υπέκυψε στα τραύματά του ο 51χρονος Μιχαήλ

Σε διπλό φονικό εξελίχθηκε η συμπλοκή έξω από μπαράκι στον Ύψωνα, αφού έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 51χρονος Μιχάλης Μιχαήλ που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ο άτυχος οικογενειάρχης είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο και στην τραχηλική χώρα κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, όπου επίσης έχασε τη ζωή του ο 44χρονος Μάριος Ονησιφόρου. Ο 51χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, απεβίωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσε ο μάρτυρας για το φονικό, είχε προηγούμενα με τους υπόπτους-Με τραύμα στο λαιμό τα θύματα

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ως ύποπτα δυο πρόσωπα, 49 και 54 χρόνων, τα οποία τέθηκαν χθες υπό 8ήμερη κράτηση. Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απόπειρας φόνου, του τραυματισμού, της κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου, της μαχαιροφορίας και της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Το διπλό φονικό σημειώθηκε όταν 43χρονος φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τους υπόπτους, έξω από το μπαράκι όπου νωρίτερα βρισκόταν με τους δυο του φίλους, που επενέβηκαν για να τον βοηθήσουν, με αποτέλεσμα να δεχθούν τις θανατηφόρες μαχαιριές.

Υπενθυμίζεται πως, στα πλαίσια των ερευνών, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από το τρίτο πρόσωπο της παρέας, δηλαδή τον φίλο του θύματος, ο οποίος ανέφερε πως ο ίδιος, ο Ονησιφόρου και ο 51χρονος Μιχαήλ , είχαν μεταβεί στην μπυραρία για ποτό και κάθισαν στο μπαρ.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, μετά από λίγο, την μπυραρία επισκέφθηκαν οι δύο ύποπτοι, εκ των οποίων τον ένα γνωρίζει προσωπικά.

Κάποια στιγμή, ο μάρτυρας είδε τους δύο υπόπτους να εξέρχονται από την μπυραρία και αμέσως μετά τον προσέγγισε ένα άγνωστο του άτομο και τον κάλεσε να βγει έξω, γιατί κάποιος τον ζητά, όπως ανέφερε.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, αυτός βγήκε έξω από την μπυραρία για να δει ποιος τον θέλει, ακολουθώμενος από τον Ονησιφόρου και τον 51χρονο που είναι φίλοι του.

Βγαίνοντας έξω από την μπυραρία, συνάντησαν τους δύο υπόπτους και εκεί άκουσε τον ένα εκ των δύο να του λέει «θα σε σφάξω μπ....ε» και με μαχαίρι που κρατούσε προσπάθησε να τον χτυπήσει στο λαιμό.

Ο ίδιος έβαλε το δεξί του χέρι μπροστά για να προστατευτεί και δέχθηκε πλήγμα στο χέρι και αμέσως μετά είδε τον ένα ύποπτο να χτυπά με μαχαίρι στο λαιμό τον Ονησιφόρου και τον άλλο ύποπτο να χτυπά με μαχαίρι στο λαιμό τον 51χρονο. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ανακριτής, ο μάρτυρας είδε τα δύο θύματα να πέφτουν αιμόφυρτα στο έδαφος, ενώ ο ίδιος για να προστατευτεί έτρεξε εντός της μπυραρίας και οι δύο ύποπτοι συνέχισαν να τον καταδιώκουν, με τον ένα εκ των υπόπτων να τον τραυματίζει με μαχαίρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο λόγος που δέχθηκε επίθεση από τους ύποπτους, ήταν επειδή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, χτύπησε τον αδελφό του ενός εκ των υπόπτων, διότι εκτόξευσε απειλές εναντίον του. Μετά το φόνο, οι δύο ύποπτοι εγκατέλειψαν το μέρος, για να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα από την αυτοψία που διενήργησε ο Νικόλας Χαραλάμπους, το πρώτο θύμα φέρει τραύματα στο λαιμό, ενώ ο 51χρονος που υπέκυψε στα τραύματά του έφερε τραύματα στο πρόσωπο και το λαιμό.

Ανακρινόμενος ο ένας ύποπτος, έθεσε τον εαυτό του στη σκηνή, ισχυριζόμενος ωστόσο πως δέχθηκε επίθεση από διάφορα άτομα. τα οποία τους χτύπησαν, προκάλεσαν ζημιά στο όχημα του και για να γλιτώσει εγκατέλειψε τη σκηνή.

Από την άλλη, ο δεύτερος ύποπτος ισχυρίζεται πως δέχθηκε επίθεση από άλλα πρόσωπα, ενώ φέρει εμφανή τραύματα στο κεφάλι.

Η Αστυνομία συνεχίζει η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα που κατά τον επίδικο χρόνο βρισκόντουσαν στην μπυραρία, καθώς και πρόσωπα από το περιβάλλον τόσο των υπόπτων και των θυμάτων του διπλού φονικού.

Δειτε Επισης

Πέντε πρόσωπα αποκλείστηκαν σε θαλάσσια περιοχή της Επαρχίας Αμμοχώστου-Διασώθηκαν από τη Λιμενική
Νέα επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό-Τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν με ρόπαλο
Αρκετός δρόμος απομένει μέχρι τον εκσυγχρονισμό της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Από παράταση στα... πέναλτι το χρονοδιάγραμμα για την νέα κάρτα φιλάθλου-Ορίζοντας ο Νοέμβριος
Χτύπησε καμπανάκι η υπόθεση με τη διασπορά μονταρισμένων φωτογραφιών-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές
Χειροπέδες σε 14χρονο για τις μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες-Παραδέχθηκε ενοχή
Ανακατεύει την τράπουλα ο Αρναούτης-Αλλάζουν Αστυνομικούς Διευθυντές η Πάφος και η Λάρνακα
Στις 7 Νοεμβρίου θα απαντήσουν σε κατηγορίες οι τρεις για τα επεισόδια στις Φοινικούδες
Αναγκαστική επιστροφή εννέα προσώπων-Διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Όχι Ανωτάτου στην έφεση Γιαννάκη για το αίτημά του να ανασταλούν οι σε βάρος του κατηγορίες