Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη ο Κενάν-«Καμία πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος»

Ενώπιον δικαστή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Καρλσρούη, όπου του διαβάστηκε το γερμανικό ένταλμα σύλληψης και τέθηκε υπό προδικαστική κράτηση, οδηγήθηκε το Σάββατο ο Κενάν Αγιάζ.

Ο 48χρονος Κούρδος, τέθηκε υπό ειδικά και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, αναφέρεται σε δήλωση Τύπου από την δικηγόρο του, σύμφωνα με τον ΚυπροΚουρδικό Σύνδεσμο Αλληλεγγύης (ΚΚΣΑ).

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της δικηγόρου Antonia von der Behrens, ο κ. Αγιάζ, προσγειώθηκε χθες το βράδυ στη Φρανκφούρτη και οδηγήθηκε σε φυλακή της Καρλσρούης, ενώ θα μεταφερθεί σε φυλακή στο Αμβούργο γιατί πρόκειται να δικαστεί εκεί, και «πιθανότατα θα περάσει όλο τον χρόνο υπό κράτηση χωρίς καμία πραγματική πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος», λόγω της πολιτικής φύσης της υπόθεσης.

«Ο εισαγγελέας έχει το πολύ έξι μήνες για να του απαγγείλει κατηγορίες», όπως αναφέρεται, και το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου θα πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσει, εάν θα αποδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ, σημειώνεται, η κύρια δίκη θα πρέπει να ξεκινήσει εντός τριών ή τεσσάρων μηνών και θα διαρκέσει πολλούς μήνες ή και έως ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως, ο Κενάν Αγιάζ εκδίδεται στις γερμανικές αρχές με την κατηγορία του «τρομοκράτη», λόγω της συμμετοχής του στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Γερμανία, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»