Σε ρυθμούς Κατακλυσμού η Κύπρος-Συναυλίες Βανδή, Σάκη και Πλούταρχου

Πλούσιο, με έμφαση στην παράδοση, αλλά και διαγωνισμούς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγουδιστές και ερμηνευτές από Κύπρο και Ελλάδα, είναι και φέτος το πρόγραμμα των εορτασμών του Κατακλυσμού στη Λάρνακα, που άρχισε από την Παρασκευή 2 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «Κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα και όπως κάθε χρόνο προέβη σε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να είναι όλα έτοιμα για τους εξαήμερους εορτασμούς. Η Λάρνακα, ως ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης και πιστή στην υπόσχεση που δίνει για πάνω από 100 χρόνια, είναι έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους που θα την τιμήσουν με την παρουσία τους».

Προστίθεται ότι «διατηρώντας το υψηλό επίπεδο  της γιορτής, για έξι συνεχόμενες μέρες από την Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 7 του μήνα, ο Δήμος Λάρνακας έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών. Οι πανηγυριστές είναι ήδη έτοιμοι με τις πραμάτειες τους να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες».

Η έναρξη του Κατακλυσμού θα γίνει στις οκτώ το βράδυ της Παρασκευή 2 Ιουνίου με την Εναρκτήρια Παρέλαση στην οποία λαμβάνουν μέρος Πολιτιστικοί Όμιλοι, Χορευτικά Συγκροτήματα, Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας, το 30ο Σύστημα Προσκόπων Αμμοχώστου συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας, την Φιλαρμονική Αστυνομική Δύναμη Κύπρου και την Φιλαρμονική Περιβολιών. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον επίτιμο καλεσμένο τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου».

Σημειώνεται ότι «με την ταυτόχρονη λειτουργία δύο εξέδρων, στην Κεντρική παρά την Πλατεία Κίμωνος και στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα. Συγκεκριμένα θα υπάρχει διαγωνισμός από λαϊκούς ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές ενώ την τιμητική τους θα έχουν η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα».

Επίσης «στην κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων θα δώσουν το παρών τους μεταξύ άλλων δημοφιλείς τραγουδιστές από Ελλάδα και Κύπρο όπως οι Χρήστος Δάντης, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Βασιλική Χατζαδάμου, Γιάννης Πλούταρχος, Κατερίνα Κακοσαίου, Αναστασία, Στέλλα Γεωργιάδου, Biased Beast, Μιχάλης Χατζήμιχαηλ, Δημήτρης Φανή, Πέτρος Κουλουμής, Ασπασία Στρατηγού, Δέσποινα Ολυμπίου και Άντρη Καραντώνη».

Παράλληλα από την Παρασκευή 2 μέχρι την Δευτέρα 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, το Φεστιβάλ Σκιών – Καραγκιόζη, στο Κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας.

Στην Πλατεία Ευρώπης, σε ειδικά διαμορφωμένα  περίπτερα, θα παρουσιάζονται, όπως κάθε χρόνο, παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν την διαδικασία κατασκευής τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «η Λάρνακα λόγω της προνομιακής της θέση ως παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα στην παραλία των Φοινικούδων όπως κανό- καγιάκ, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες  σκαφών ανοικτής θαλάσσης. Επίσης διοργανώνονται κολυμβητικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας,  διεξάγεται αγώνας Beach – Volley, ενώ στο ξενοδοχείο Golden Bay θα φιλοξενηθεί για ακόμα μια χρονιά το Σκακιστικό Τουρνουά  Μπλιτζ».

Ο Δήμος Λάρνακας «εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους Φορείς που συνεργάζονται για την προβολή και προώθηση των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού καθώς και σε όλους τους χορηγούς».

«Η γιορτή του Κατακλυσμού είναι μια λαϊκή έκφραση χαράς και αισιοδοξίας»

Η γιορτή του Κατακλυσμού είναι μια λαϊκή έκφραση χαράς και αισιοδοξίας που συνδέεται με την έλευση του καλοκαιριού και την είσοδο σε μια εποχή ανεμελιάς και ανάπαυσης ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, κατά την έναρξη των εορτασμών του κατακλυσμού 2023. Τους επίσημους εορτασμούς στην Λάρνακα κήρυξε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Ο κ. Βύρας ανέφερε πως «ζούμε σε έναν αξιόλογο τόπο. Έχουμε ιστορία, λαογραφία, παράδοση. Έχουμε τέχνες και πολιτισμό, που όταν συναντιούνται στο σταυροδρόμι της δημιουργικότητας φανερώνουν μία κιβωτό αξιών που καλλιεργεί τον άνθρωπο, τον υψώνει, τον μορφώνει. Η επίδραση αυτή μετουσιώνεται σε μια όμορφη παραδοσιακή γιορτή πολιτισμού που διοργανώνεται από τον Δήμο Λάρνακας», ανέφερε.

Σημείωσε πως «εκδηλώσεις όπως αυτές της εορτής του Κατακλυσμού αποτελούν τον κρίκο που μας δένει γερά με τις ρίζες και την παράδοσή μας. Άλλωστε ο πολιτισμός είναι παράθυρο στους ανθρώπους και πηγή αισιοδοξίας για το λαό μας. Διαμορφώνει σκέψεις και ενώνει τους ανθρώπους μέσα από τη διαφορετικότητά τους. Με γνώμονα αυτό, η Λάρνακα βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής της πρότασης της για διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030», σημείωσε.

Ανέφερε πως «ο Δήμος Λάρνακας για έξι συνεχόμενες μέρες μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιουνίου, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών με τους πλανόδιους πωλητές να βρίσκονται στη θέση τους κατά μήκος του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων».

Σημείωσε πως «με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εξέδρων, τόσο της κεντρικής όσο και της εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν την τιμητική τους».

Ο Δημαρχος Λάρνακας ανέφερε πως «είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού πως μέσα από το πέρασμα τόσων αιώνων, αλλά κυρίως τόσων κατακτητών από το νησί, το έθιμο αυτό διατηρήθηκε μέχρι σήμερα. Παρά τις αλλαγές στον εορτασμό, ο Κατακλυσμός δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί μέρος της λαϊκής μας παράδοσης. Αυτή λοιπόν την παράδοση οφείλουμε να φροντίσουμε και να διαφυλάξουμε».

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «η πόλη θα καταφέρει να αφήσει πίσω της οτιδήποτε παλιό, είτε είναι βρώμικο είτε είναι σκοτεινό, έτσι ώστε η πόλη προς το μέλλον, να είναι όπως της αρμόζει καθαρή και φωτεινή».

Και είμαι σίγουρος, σημείωσε, «ότι όλοι μαζί με την στήριξη της κεντρικής κυβέρνησης, με την στήριξη της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και την συνεργασία της νομοθετικής εξουσίας, θα καταφέρουμε το καλύτερο».

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στη Λεμεσό

Γνωστοί Κύπριοι και Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού για τη γιορτή του Κατακλυσμού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο στον μόλο, όπου θα λειτουργήσει και η καθιερωμένη εμποροπανήγυρις. Με έξι μίνι-κρουαζιέρες αναβιώνει και φέτος το έθιμο του «πάμπορου».

Το τριήμερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινά στις 20:30 αύριο, Σάββατο, με τον λαογραφικό όμιλο Λεμεσού και την παράσταση «Καλώς ήρταμεν! Χοροί και τραγούδια της Κύπρου», ενώ κορυφώνεται στις 21:00 με συναυλία των Κούλη Θεοδώρου, Μαρίας Θεοδότου,  Δημήτρη Μεσημέρη, Φρειδερίκης Τομπάζου και Σάββα Χρυσοστόμου, που θα ερμηνεύσουν επιτυχίες του έντεχνου αλλά και λαϊκού ρεπερτορίου. Θα ακουστούν τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Νίκου Παπάζογλου, αδελφών Κατσιμίχα, Χρίστου Νικολόπουλου, Τάκη Σούκα, Στέλιου Καζαντζίδη, Στράτου Διονυσίου και πολλών άλλων.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, στο ανατολικό μέρος όπου βρίσκεται το θεατράκι Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 θα γίνονται παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές από το εργαστήρι τέχνης του Δήμου Λεμεσού, ενώ θα ακολουθήσει η παράσταση του Θεάτρου Σκιών Γιάννη Πάφιου «Ο καραγκιόζης με τον πάμπορο στον κατακλυσμό».

Την ίδια ώρα, στην αποβάθρα έναντι του καφέ Nero, καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού «Διόνυσος» και το μουσικό σχήμα «Αντάμα», ενώ στις 20:45, ο Εθνικός Σύλλογος Ζήδρος θα παρουσιάσει κρητικούς χορούς και τραγούδια.

Η διασκέδαση συνεχίζεται με ένα μουσικό συναπάντημα με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, και Γιάννη Μηλιώκα, οι οποίοι «κατακτούν το σανίδι, δίνοντας μας με τον παλμό της μουσικής τους, ρυθμό στα πόδια και μια βραδιά που όλοι μένουν «παιδιά».

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές θα πραγματοποιούνται και πάλι στο θεατράκι Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 και θα ακολουθήσει η παράσταση του Θεάτρου Σκιών Γιάννη Πάφιου «Ο Μέγα Αλέξανδρος και ο κατηραμένος όφις».

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με συναυλία του Μανώλη Μητσιά και τη συμμετοχή της Λίζας Θεοφάνους και του Λευτέρη Πιτσιλλίδη, με τίτλο «50 χρόνια χρυσάφι», που θα πραγματοποιηθεί στην αποβάθρα έναντι του καφέ Nero, στις 21:00.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο του «πάμπορου», με το σκάφος Salone, που θα πραγματοποιεί μίνι-κρουαζιέρες, με αναχώρηση στις 18:00, στις 19:00 και στις 20:00.

Λόγω της εμποροπανήγυρις που θα λειτουργήσει κατά το τριήμερο στον ανατολικό χώρο στάθμευσης του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου, ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι κλειστός από χθες και θα παραμείνει κλειστός μέχρι την Τρίτη, 6 Ιουνίου.  

Προτρέπονται οι οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά το χώρο στάθμευσης, καθώς και οι επισκέπτες της γιορτής, όπως χρησιμοποιούν τους άλλους χώρους στάθμευσης της παραλιακής οδού, καθώς και το χώρο στάθμευσης του Γ.Σ.Ο.

Με Δέσποινα Βανδή ο Κατακλυσμός στον Πρωταρά

Ο Δήμος Παραλιμνίου πληροφορεί το κοινό ότι την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 κατά τη μεγάλη δωρεάν συναυλία με τη δημοφιλή Ελληνίδα τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, που θα πραγματοποιηθεί στην δημοτική πλατεία εκδηλώσεων Fig Tree bay στις 9 το βράδυ, όλοι οι χώροι στάθμευσης που υπάρχουν στον Πρωταρά θα παρέχονται δωρεάν για το κοινό.

Το κοινό μπορεί να σταθμεύσει, τόσο στον δημοτικό χώρο στάθμευσης, όσο και περιμετρικά της προέκτασής του νέου δρόμου που έχει κατασκευαστεί μεταξύ της οδού Πρωταρά και της λεωφόρου Πρωταρά – Κάβο Γκρέκο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα λειτουργεί απρόσκοπτα, ενώ σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου θα γίνονται ρυθμίσεις της τροχαίας κίνησης.

Ο δημοτικός χώρος στάθμευσης της παραλίας Fig Tree Bay θα είναι κλειστός από το πρωί της Κυριακής 12 Ιουνίου 2022 για τον σκοπό της συναυλίας.

Παρακαλείται το κοινό να ακολουθεί τις υποδείξεις των υπαλλήλων του Δήμου Παραλιμνίου και της Αστυνομίας Κύπρου.

Γλέντι με Σάκη Ρουβά και Έλλη Κοκκίνου στην Πάφο

Ξεκίνησαν χτες Παρασκευή οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την Παρασκευή στις  19:00 ξεκίνησε  το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο παραλιακό μέτωπο με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από τον Λαογραφικό Όμιλο Γιόλου «Στ’ Αχνάρια της Παράδοσης» και Ελληνικούς Νησιώτικους χορούς Κυκλάδων από το χορευτικό συγκρότημα « Ιεροί Κήποι» στην Γεροσκήπου.

Σήμερα Σάββατο οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με  καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβλανει κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών και Ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα « Ρωμιοσύνη».

Αύριο  Κυριακή, 4 Ιουνίου στις 09:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Έλλης Κοκκίνου και του μουσικού συγκροτήματος Kings, στην Πλατεία Κάστρου, ενώ προηγουμένως θα παρουσιαστούν ελληνικοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Κτήμα».

Τη Δευτέρα στις 17:00 στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου διοργανώνονται θαλάσσια αγωνίσματα από τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου και τον Δήμο Πάφου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στο Κάστρο, με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το λαογραφικό όμιλο «Το κάστρο», νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Αφροδίτη Γεροσκήπου και μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχήματος Νικόλα Μαυρέση με τραγούδια από τους Μιχάλη Λεβέντη και Φρειδερίκη Τομπάζου.

Στο μεταξύ οι πλανοδιοπώλες τοποθέτησαν τα εμπορεύματα τους στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου από χτες Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα για την πανήγυρι του κατακλυσμού . Χτες στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο που δυσκόλευαν τους εμπορευόμενους.

Ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού από την Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 στο παραλιακό μέτωπο και στην ευρύτερη τουριστική περιοχή.

Στο Cap St Georges Hotel & Resort ο Σάκης Ρουβάς

Στο Cap St Georges Hotel & Resort, στην Πέγεια, θα βρεθεί ο δημοφιλής και αγαπημένος Έλληνας σούπερ σταρ Σάκης Ρουβάς. Ο καλλιτέχνης, την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 22.00 θα ξεσηκώσει με την ενέργεια και τις επιτυχίες του τους παρευρισκόμενους.

Όπως ανακοίνωσε το Cap St Georges Hotel & Resort, για το τετραήμερο του Κατακλυσμού ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων, αποκλειστικά για τους ενοίκους του θερέτρου και φυσικά όσους θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Ιουνίου με ένα άκρως ανεβαστικό beach party με τους παγκοσμίου φήμης DJ Cuebrick και Dj Romero, οι οποίοι θα αναλάβουν τα decks από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ! Εξάλλου, πώς θα μπορούσαμε να υποδεχθούμε καλύτερα το καλοκαίρι;

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 4 Ιουνίου με τον διάσημο Έλληνα τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. ]

Στις 5 Ιουνίου, θαλάσσιες δραστηριότητες, πάρτι αφρού και νεροπόλεμος θα διασκεδάσουν και θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο +357 26 000 000 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://bit.ly/3Ir06g7

Γιώργο Τσαλίκης και Μαρία Καρλάκη στην Πόλη Χρυσοχούς

Ξεκινούν σήμερα Σάββατο οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού στην Πόλη Χρυσοχούς στο Λιμανάκι του Λατσιού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι εκδηλώσεις ξεκινούν 20:00 – 22:00 με μουσική με D.J. Aύριο Κυριακή οι εκδηλώσεις συνεχίζονται  στις 20:30 με μεγάλη συναυλία με τους Γιώργο Τσαλίκη και Μαρία Καρλάκη.

Εξάλλου την Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 16:00 – 18:00 θα διεξαχτούν δωρεάν ψυχαγωγία παιδιών με σκάφη από το Latchi  Water Sports kai 18:00 – 19:00 θαλάσσια αγωνίσματα.

Επίσης στις 19:00 – 20:00 θα πραγματοποιηθούν χοροί  από την ομάδα χορού της Διαμάντως Νεοφύτου και το χορευτικό συγκρότημα Δράκου.

Επίσης στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Μαρία Καρλάκη και τον Παναγιώτη Χατζηαντώνη.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς κάλεσε τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής να στηρίξουν και να δώσουν το παρών τους στις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού που διοργανώνει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς.

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού