Έκρυψαν κοκαΐνη σε κοντέινερ με μπανάνες-Κατασχέθηκαν πάνω από 160 στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από 160 κιλά κοκαΐνης προερχόμενη από το Εκουαδόρ, κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στο λιμάνι της πόλης.

Η ναρκωτική ουσία ήταν τοποθετημένη σε δύο εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες. 

Κατά πληροφορίες, το παράνομο φορτίο φέρεται να συνδέεται με την ποσότητα των 105 κιλών που κατασχέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση εκείνη είχαν συλληφθεί 10 άτομα και μεταξύ αυτών, 68χρονος γιατρός που είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδος για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων. 

Οι εννέα από τους δέκα συλληφθέντες - μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης - έχουν οδηγηθεί ήδη στις φυλακές και μεταξύ αυτών ο 68χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Για την αποκάλυψη του νέου φορτίου κοκαΐνης είχε προηγηθεί συνεργασία του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA).

Η κοκαΐνη είχε προορισμό εταιρεία - «βιτρίνα» στη Βόρεια Μακεδονία, όπως δηλαδή και το φορτίο που κατασχέθηκε τον Μάϊο.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Κατέληξε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό
Αποφυλάκιση Κασιδιάρη προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών
Νέα αποκάλυψη για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα-Εύρημα δείχνει ασφυξία
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος
Ενοχή για τους επτά προτείνει η Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε ειδικό θάλαμο η γιατρός με αιμορραγικό πυρετό στο νοσοκομείο της Λάρισας
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης μετά τις παραιτήσεις
Σε κρίσιμη κατάσταση 35χρονος που μαχαιρώθηκε σε πανηγύρι της Μυτιλήνης